Home » Company Of Dreams – Company Of Dreams

Company Of Dreams – Company Of Dreams

door Edwin Knip
150 views 2 minuten leestijd

Female fronted metal van Nederlandse bodem!
Het debuut van Company Of Dreams is een schijfje, verpakt in een mooi vormgegeven hoesje en gevuld met zes nummers. De band wordt in 2014 opgericht door gitarist Ronald Kuijt en zangeres Deborah Ouwehand-Van Duijn. De band wordt gecompleteerd met gitarist Marc Le Noble, bassist Ruth Jochems, drummer Peter Augustinus en uiteindelijk in november 2017 Alissa Kloos voor de achtergrond zang.
De nummers zijn vanaf de eerste tonen van Dreamin’Of The Future melodieus en overweldigend. De stemmen van Kloos en Ouwehand vullen elkaar naadloos aan terwijl de gitaristen zich de blaren op de vingers spelen om een zo dik mogelijk gordijn van gitaargeweld te breien. De composities zitten uitstekend in elkaar en duren ook allemaal minimaal vijf minuten of langer.
De band schrikt er zelfs niet voor terug om tussen de zes titels een instrumentaal nummer neer te zetten. Het zes minuten durende Enchant laat mooi lange gitaarpartijen horen met bijpassende begeleiding van de ritme sectie. Het knappe van de compositie is dat er ruim voldoende variatie in zit om interessant te blijven. Hierna volgt het langzamere, rustigere Thoughts waarbij de heldere en duidelijke vocalen perfect tot hun recht komen.
Het album sluit af met Secret Of Life. Het is een nummer dat rustig begint en gaandeweg meer aan volume wint. En dan is er ineens weer een stukje met minimaal gitaargeluid dat het tempo wat drukt. Om daarna weer door opzwepende drums te worden voortgestuwd. De zes nummers bij elkaar zijn goed voor bijna veertig minuten sfeer verhogende muziek, de band is absoluut een aanwinst voor de Nederlandse muziek scene. Ik kijk dan ook al verlangend uit naar een volgende release. Helaas geeft de band nog geen live shows weer op de eigen website, maar neem van mij aan, die live show wil je zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00