Home » Sister May – Ascent

Sister May – Ascent

door Edwin Knip
98 views 1 minuten leestijd

Een combinatie van garage en progressieve rock uit België.
Sister May bestaat nog niet zolang, de band is in 2016 opgericht door zanger Bert Goedhals. Bijgestaan door drummer Stefaan Degryse, gitarist Carl Vangheluwe en bassist Desramault Wannes vormen ze samen de band Sister May. In ruim twee jaar tijd heeft de band meer dan vijftig shows gedaan alsmede de EP My Absolute Defiler, een single en een videoclip gelanceerd.
Op de nieuwe EP staan vier nummers. het titelnummer is tevens het eerste nummer. Donker en langzaam komt de intro, onderbroken door de raspende vocalen van Goedhals, onder begeleiding van een langzaam lopende bas. Het nummer bouwt mooi op, gitaar en drums worden toegevoegd maar desondanks gaat het tempo nog niet echt omhoog. Tot plots de riffs wat scherper worden, de vocalen rauwer en de drumslagen harder. Om dan ineens weer te minimaliseren.
Deception is het tweede nummer, gevolgd door Diamond Dreams. Deception is een stevig maar donker nummer, de titel doet recht aan het nummer. Diamond Dreams is wat meer uptempo en wordt uiteindelijk gevolgd door (R)evolution. Het nummer begint met wat tegendraadse melodieën en ontwikkeld zich daarna tot een lekker in het gehoor liggend rocknummer. Op deze tweede EP staan vier goede nummers, de band laat zien op de goede weg te zijn. Hier is geen sprake van een eendagsvlieg, hier is een band die bestaansrecht claimt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00