Home » Connect The Circle – Blinded By The Violence

Connect The Circle – Blinded By The Violence

door Edwin Knip
472 views 1 minuten leestijd

Het derde album alweer van deze Noorse heavy metal band.

Het nieuwste album staat garant voor drie kwartier ruige rock. Met The Bowhunter kent het album een overrompelend begin, snelle roffelende drums en stevig gitaarwrk in een nummer waarin de jager met pijl en boog verheerlijkt wordt. Lopend door de velden of klimmend de heuvel op, hij zoekt de spanning en een prooi. Een aanstekelijk nummer en een lekker begin van het album. Hierna volgt Catch’em Alive Jack waar het jagen ook centraal staat. Het nummer gaat over de jacht op een wolf in Oklahoma, rijdend op een paard met de wens om net zo veel plezier uit de jacht te halen als een Amerikaanse president. Het nummer is een eerbetoon aan Teddy Roosevelt.

Met het nummer Bloodsucker wordt het geheel behoorlijk ruiger en sneller. De tekst wordt duisterder, de riffs scherper, het is een nummer dat de luisteraar bij de strot pakt. In het nummer Nøkken gaat de band van het Engels over in het Noors. Het lijkt een liefdesbetuiging maar uiteindelijk wordt de mooie vrouw een zekere dood ingetrokken. Het nummer is minder zwaar dan voorgaande nummers.

Met Return To Earth en Beyond Good And Evil sluiten de Noren het album weer lekker stevig af al wordt je bij het beluisteren van het slotnummer even op het verkeerde been gezet door de mooie en ingetogen intro. Na drie kwartier is de conclusie dat dit Noorse kwartet er weer in geslaagd is om een sterk album af te leveren.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00