Home Album review Dispyria- The Story Of Marian Dust

Dispyria- The Story Of Marian Dust

door Edwin Knip
45 views 1 minuten leestijd

Het derde deel van het verhaal over hoofdpersoon Josh Devon in zijn strijd tegen demonen.

De focus op dit conceptalbum ligt bij het meisje Marion Dust. Het gaat over het fatale lot van het meisje dat, geconfronteerd met haar bovennatuurlijke krachten, moet beslissen welk pad ze in de toekomst zal nemen, en of ze haar krachten voor goed of kwaad gaat gebruiken.

Grate bedenker en componist van de sage is Juergen Walzer die zelf de gitaar, de bas en de programmering voor zijn rekening neemt op dit album. Hij weet grote namen te strikken voor de vocalen op dit album. Zo horen we Zak Stevens (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Ralf Scheepers (Primal Fear) en Carsten Schulz (Lazarus Dream). Daarnaast horen we gitaristen Markus Pfeffer (Lazarus Dream) en Wolfgang Sing (Dezperadoz), achtergrondzangers Sabrina Roth en Stephan Hugo. Roland Moschel maakt de line-up compleet, hij bespeelt het Hammond orgel.

Het album bevat acht progressive metal nummers, het begint met de aankondiging van de geboorte van Marion in het nummer A Girl Called Marion. Er wordt opgeroepen om haar te vinden voordat ze twaalf jaar oud wordt. Via nummers als The Mark, The Resistance en Fire Child leidt het verhaal ons uiteindelijk tot The Curse.

In ruim vijftig minuten wordt er een goed verhaal in combinatie met uitstekende muziek verteld. Bombastisch, waar nodig dreigend of juist intiem. De combinatie van stevig gitaarwerk en aanstekelijke koortjes zijn haast verslavend, de luisteraar wordt daadwerkelijk het verhaal ingezogen. Een top album dat absoluut aandacht verdiend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00