Home » Cosmic Psychos – Loudmouth Soup

Cosmic Psychos – Loudmouth Soup

door Filip van der Linden
159 views 1 minuten leestijd

De Australische punkband Cosmic Psychos teistert reeds sinds 1982 de podia. In een recent interview zingt de band de lof van de Fransen, de Duitsers en de Belgen, vooral omwille van het eten en het bier. Maar ook in Nederland komen ze graag en daarom hebben ze hun nieuwste album, Loudmouth Soup, gewoon in Utrecht opgenomen, in Studio Moskou, met Silvia Vermeulen achter de knoppen als producer.
 
De band heeft zijn liefde voor bier en andere alcoholische dranken nooit onder stoelen of banken gestoken. Hun nieuwe album openen ze dan ook met 100 Cans Of Beer. Voor het eerst in de geschiedenis van de Cosmic Psychos hebben ze met Feeling Average ook een kater-song. Hoewel, als je het hen vraagt, zullen ze steevast zeggen dat ze daar nog nooit last van gehad hebben. Ook aan zelfrelativering is er geen gebrek bij de Cosmic Psychos: Too Dumb To Die gaat over henzelf.
 
Muzikaal tappen de Cosmic Psychos nog steeds uit hetzelfde vaatje punkrock als bij de start van de band: een beetje Ramones gemengd met pubrock die in een verfijndere en meer uitgewerkte vorm de basis heeft gevormd van de sound van AC/DC. Dat niveau halen de Cosmic Psychos niet, maar dat is ook nooit hun bedoeling geweest. Ze trappen gewoon lol met een beperkte reeks akkoorden en wat vrolijke nonsens. En die formule werkt sinds 1982 en nog steeds.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00