Home » Crusade – Crusade

Crusade – Crusade

door Jochem van der Steen
145 views 1 minuten leestijd

Met leden in de gelederen van  bands als Noise Pollution, Hot Karl,  en Dukes of Violence weet je dat hier een brok van ervaring in de EP gestoken is. Dat blijkt dan ook wel aan hoe kort en bondig de nummers in elkaar steken. Dit is gewoon strakke hardcore.
De schreeuwerige zang zoals we die vaak in hardcore horen wordt omlijst door melodieus gitaarwerk en een strakke ritmesectie die met name in dienst lijkt de staan ter ondersteuning van de andere instrumenten. Uitzondering van deze ondersteunende drumstijl is de track Reborn waar er lekker op de drums wordt gerammeld vanaf de opening en de zang juist lijkt te volgen.
Wat mij betreft steekt Foe of Many boven de andere nummers uit door de lekkere gitaarintro die me een beetje deed denken aan sommige nummers van Ignite.
De laatste track, Redeemer,  is een een live nummer dat opvallend strak klinkt hoewel het gebrek aan productie wel goed laat horen dat akoestiek te wensen overliet bij het optreden en het geheel wat hol klinkt.
Met vijf nummers op de schijf (want een EP) is de rit over voor je het weet en kan het simpelweg niet vervelen. Voor een volledig album mag er iets meer variatie in de nummers zitten wat mij betreft maar ik tip deze band even als perfect voorprogramma voor de grotere hardcore bandjes.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00