Home » Cybernetic Witch Cult – Absurdum Ad Nauseam

Cybernetic Witch Cult – Absurdum Ad Nauseam

door Edwin Knip
134 views 1 minuten leestijd

Psychedelische stoner rock afkomstig uit het Engelse Cornwall.
Absurdum Ad Nauseam is het derde album van dit Engelse trio bestaande uit gitarist/zanger Alex Wyld, bassist Doug MacKinnon en drummer Lewis May. De bandleden halen inspiratie uit doom rock, progrock, stoner en 70’s rock. Het nieuwe album is donkerder dan de voorgaande albums en de rode draad in de nummers is de algehele bedreiging van de mensheid. Maar de band probeert de sombere toekomst wel met een humoristische kant te bekijken.
De nummers kennen uitgesponnen gitaar melodiene en een overheersende bas. De hele muzikale omlijsting ligt als een dik pak sneeuw om de vocalen. Hypercomputer I is het eerste volwaardige nummer op het album, Hypercomputer II is de afsluiter. Deze twee nummers samen duren bijna een kwartier en spiegelen een interessant onderwerp aan de luisteraar voor. Wat als ons dagelijkse leven nu eens een simulatie is, wat zou dat met ons doen? Psychologisch gezien.
The Cetacean gaat over walvissen geëvolueerde walvissen die vanwege de klimatologische ontwikkelingen de aarde ontvluchten. Spice is gebaseerd op de science-ficction serie Duin. De band speelt het nummer zo laag als mogelijk om de in de boeken voorkomende zandwormen, de Shai-Hulud, te imiteren. Spice is dan ook het enige nummer dat qua onderwerp afwijkt van de andere nummers.
Logge, trage riffs beheersen de nummers en voeren de luisteraar mee in een wereld die wel eens onze toekomst kon worden. Het is een erg sterk album en absoluut een must voor de liefhebber van stoner rock.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00