Home » Danny Vera – 013 (Tilburg) 19/12/2023

Danny Vera – 013 (Tilburg) 19/12/2023

door Maurice Tonies
812 views 5 minuten leestijd

Het is vier jaar geleden dat Roller Coaster, de grootste hit van Danny Vera verscheen. Sinds die tijd is zijn agenda werkelijk ontploft en tussen de vele optredens door bracht hij ook nog eens een paar nieuwe albums uit. De Rock ’n Roller uit Middelburg heeft zijn muzikale voorkeur nooit verloochend, sterker nog, op zijn nieuwe album DNA gaat hij nog meer terug naar zijn muzikale roots en 013 in Tilburg mag daar twee avonden van komen genieten!

Het beloofde een speciale avond te worden in 013 in Tilburg, de show werd namelijk aangekondigd als een A Rockin’ In The Round Experience. In praktijk wou dit zeggen dat Danny niet op het reguliere podium zou plaatsnemen. Er werd een groot podium voor het gebruikelijke podium neergezet, zodat de bezoekers van deze show op allerlei plekken rondom dit podium (en zelfs op het podium) konden plaatsnemen en zo velen Danny Vera nog meer van dichtbij konden zien. Daarnaast kon dot speciale podium ook nog eens van allerlei kleuren wisselen, waardoor het nog meer een visueel spektakel werd. Wie dan ook even met zijn ogen knippert zou bijna denken dat hij het podium van Elvis zijn 68 Comeback Special heeft geleend.

Vanaf de eerste tonen had de Zeeuw de zaal in zijn greep. Opener Like It Always Was bleek een schot in de roos, een muisstille zaal genoot van dit nummer van het eerder genoemde album en dit zou niet het enige nummer zijn van het album DNA wat we te horen zouden krijgen. Op DNA laat Danny Vera graag zijn voorliefde voor Rock ’n Roll horen en deze heeft hij omgezet naar nieuwe eigen nummers. Daarvan prijkten er dan ook voldoende op de setlist. Al dansend op het podium gaat de zanger er helemaal voor. Tussendoor vertelde hij korte anekdotes, wat ook tot gelach uit de grote zaal leidde.

Zo bleek dat Danny Vera echt een bloedhekel heeft aan het Nederlandse weer en zodra het wat begint te regen graag op Curaçao vertoeft. Zijn verblijf op dat eiland leverde vervolgens inspiratie op voor nieuwe songs. Onderweg naar Curaçao trof Danny in het vliegtuig eilandbewoner Barry Hay met wie hij ook nog in gesprek raakte over de komende plannen, waaronder het willen experimenteren met een podium in de zaal. Barry Hay was vrij stellig: “Waarom zou je dit willen doen, wat haal je op je nek, je moet altijd maar kijken hoe het werkt, hoe het met de techniek allemaal uitvalt, you are Begging For Trouble”. Met dank aan dit gesprek was dan ook meteen de titel van deze korte tour (en ook een song) geboren.

Aan praatjes had de zanger in 013 geen gebrek en dit haalde wel het tempo uit de show. Ook ontbraken er wat snelle publieksfavorieten, waardoor het tempo wat lager lag dan men van hem gewend was. Ook werd er door de opstelling in de zaal aan alle kanten wel een beetje aan hem getrokken. De toeschouwers vlakbij (en achter het podium) wilden allemaal wel dat de zanger naar “hun” kant kwam om een liedje te zingen. De aanwezigen op het normale podium stonden nagenoeg de gehele show naar de ruggen van  de artiesten te kijken en lieten zich dan ook regelmatig horen, ook zij wilden wel even de aandacht van frontman Danny Vera. Telkens beloofde Danny weer dat hij het helemaal goed zou maken. Nadat de zanger uitgebreid voor het spelen van Pressure Makes Diamonds duidelijk maakte dat we nooit moesten opgeven om een droom na te jagen waren nu eindelijk de bezoekers aan de achterkant aan de beurt. De fans op het podium werden getrakteerd op twee covers. Een volle zaal zong graag mee op Zijn Het Je Ogen en het sfeervolle In The Ghetto.

Wie vanavond snakte naar wat snellere en hardere songs moesten even geduld hebben, maar werd alsnog bediend met nummers zoals Utopia Won’t Wait en Honey South. De zaal in Tilburg veerde wederom wat op, de missie van Danny om iedereen terug te nemen naar zijn roots bleek dan ook geslaagd. Na ongeveer anderhalf uur verliet de band het podium, maar niet voor lang. Als eerste keerde de bekende zanger terug op het podium en uiteraard mocht zijn grootste hit niet ontbreken vanavond. Na een mooie introductie en tevens oproep om alle lichtjes op de telefoons te doen schijnen klonk het meerstemmig door de zaal: “Here We Go… On This Roller Coaster Life We Know,..”
Zo kreeg de avond in Tilburg, de stad waar hij nog eens  op de Rockacademie zijn eerste lessen in Rock ’n Roll kreeg wat extra glans. Zijn boodschappen aan het publiek heeft hij meerdere malen mogen uiten aan zijn publiek, geniet, haal het maximale uit het leven, maar wees ook een beetje lief voor elkaar. Ofwel zoals hij in de afsluitende track nogmaals benadrukte L.O.V.E. Danny Vera waagde zich aan een nieuw muzikaal experiment en slaagde vol glans. Wat wordt het volgende avontuur voor Danny Vera?8

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00