Home » Dargor – Ascend To Infinity

Dargor – Ascend To Infinity

door Filip van der Linden
290 views 1 minuten leestijd

Dargor is een Poolse band die atmosferische, melodische blackmetal brengt. De bandleden verdienden al hun sporen bij o.m. de symfonische blackmetalband Scarlet Moon en de heavymetalband Arondight. Dargor bracht twee EP’s uit en het eind vorig jaar verschenen Ascend To Infinity is hun debuut-full album op Meuse Music Records. Dat Belgische label bracht in 2021 ook al Dragor’s EP Descend Into Chaos uit, met o.m. covers van Samael en Satyricon.

Dargor heeft twee vocalisten, één voor de screams en één voor de grunts, en leunt sterk op het melodische en atmosferische, met zelfs wat gothic-elementen. De band heeft bovendien een bandlid op toetsen. En er komen al eens solo’s langs uit de heavy metal. Dus misschien is Dragor niet iets voor de blackmetal-puristen, maar wel voor wie zonder oogkleppen naar alle mengvormen van blackmetal kijkt. De belangrijkste invloeden komen volgens oprichter Michal Kustra van Samael, Dimmu Borgir, Naglfar, Ajattara, Dissection en Summoning en dat lijkt me een heel rake referentie.

Muzikaal hebben ze bij Dargor alles goed voor elkaar: aangrijpend, agressief, gevarieerd, van een hoog technisch-muzikaal niveau, … Alleen de lyrics over verdriet en agressie zijn een beetje doorsnee. In de zeg maar pure black metal kan je eindeloos dezelfde thema’s herkauwen, maar in de atmosferische black metal horen we doorgaans heel andere onderwerpen aan bod komen.

Mijn favorieten op dit album zijn Locust, Destruction en Afterlife.

https://dargor.bandcamp.com/album/ascend-to-infinity

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00