Home » De Brassers – Alternative News

De Brassers – Alternative News

door Filip van der Linden
317 views 2 minuten leestijd

De Belgen van De Brassers werden wereldbekend in eigen land met hun single (En Toen Was Er) Niets Meer uit 1980. Ze haalden met hun postpunk de finale van Humo’s Rock Rally en de track haalde kort de radio en verscheen later op een paar verzamelaars. Na 1982 werd het wat stil rond de band, maar er waren af en toe reünies. Vanaf 2005 werd ook opnieuw materiaal (her)uitgebracht en volgden de concerten elkaar sneller op. Vorig jaar stonden De Brassers op het Breaking Barriers-festival  in Leuven (België) met o.m. Peter & The Test Tube Babies en A Slice Of Life en dat concert werd zopas uitgebracht als het live-vinyl-album Alternative News.
Sinds hun vorige live-album, Live At Doornroosje, verscheen er nog geen nieuw studiomateriaal van De Brassers. Het bekendste nummer Niets Meer staat er uiteraard opnieuw op, net als Sick In Your Mind. Ook Eruit, een minstens net zo sterke track uit 1981, krijgt hier een heel overtuigende uitvoering. Maar de band heeft wel meer lekkers in de aanbieding, zoals de drie nooit eerder uitgebrachte nummers: O Brother, Goes Like This en Bad Company. Zo zijn ook die alvast bewaard gebleven. Had het Doornroosje-album slechts één cover ( Shadowplay van Joy Division), dan heeft Alternative News er twee: Lowdown van Wire en Nasty Little Lonely van Alternative TV. Al wat minder bekend bij het brede publiek, maar wel eens zo interessant.
Dit Alternative News is leuk vinyl-voer voor de trouwe fans, maar nu zijn we misschien toch wel toe een echt studio-album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00