Home » De terugblik van Eric van den Bosch

De terugblik van Eric van den Bosch

door Eric van den Bosch
136 views 3 minuten leestijd

The Hu - The Gereg coverDit jaar schreef ik voor het vierde jaar voor Rockportaal en 2020 wordt dus het vijfde. Ook in 2019 had ik twee jubilea – al miste ik ze in eerste instantie volkomen. Zo bleek ik inmiddels al vijftien jaar recensies te schrijven – zo’n 1800 in totaal – en mijn eigen website MetGitarenEnZo begon ik vijf jaar geleden. Maar ook het jubileum bij Rockportaal komt een stuk sneller dan ik verwacht had. Time flies when you’re having fun, nietwaar? Ik zeg altijd dat ik drie verslavingen heb: muziek, koffie en internet. Twee daarvan kan ik combineren bij Rockportaal en de koffie staat naast me bij het schrijven van de stukjes.
Dit jaar heb ik 71 recensies geplaatst. Veel oude bekenden voor mij, maar zoals altijd ook weer een paar pareltjes die mij hiervoor onbekend waren, zoals dit jaar zelfs de nummers 1 en 2 van mijn jaarlijstje. Veel concerten heb ik helaas niet kunnen zien, maar ik ben blij dat ik in elk geval nog bij De Raggende Manne in Tivoli De Helling ben geweest. Dat was feest en afscheid tegelijk.
Kleine opmerking bij het lijstje: Paul Gilbert’s Behold Electric Guitar verscheen vorig jaar via PledgeMusic en dit jaar via Mascot. Omdat dat album vorig jaar al in mijn jaarlijstje stond heb ik het hier overgeslagen. Het zou anders echter zeker weer in het jaarlijstje hebben gestaan. Verder is opvallend dat zeven van de tien uit de tweede helft van het jaar komen. Slechts Dizzy Mystics, Mörglbl en John Fairhurst hebben uit de eerste helft de schifting overleefd.
1. The Hu – The Gereg
2. Dizzy Mystics – Wanderlost
3. Status Quo – Backbone
4. Ruben Hoeke Band – All Saints
5. Leif de Leeuw Band – Play The Allman Brothers Band
6. Beth Hart – War In My Mind
7. Mörglbl – The Story Of Scott Rötti
8. Flying Colors – Third Degree
9. Sons Of Apollo – Live With The Plovdiv Psychotic Symphony
10. John Fairhurst – The Divided Kingdom
Dicht bij een plekje in het jaarlijstje waren verder Raggende Manne – Alles Kleeft, Black Bottle Riot – Fire, Reese Wynans and Friends – Sweet Release, The Lachy Doley Group – Make Or Break, DeWolff – Live & Outta Sight II, Prince – Originals en Back Porch Republic – Hustle & Flow.
Voor 2020 kunnen we ons verheugen op een nieuw album (en een concert in Utrecht) van Igorrr en een nieuw album van King’s X. Dat zijn alvast twee goede redenen om bij de jaarwisseling voorzichtig te zijn met je oren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00