Home » De terugblik van Jochem van der Steen (2023)

De terugblik van Jochem van der Steen (2023)

door Jochem van der Steen
706 views 12 minuten leestijd

Wat een druk jaar was 2023. Een ernstig gevoel van FOMO zorgde ervoor dat ik een enorme hoeveelheid platen en shows recenseerde, festivals bezocht en bands interviewde. Zo was het geweldig om een steeds betere band op te bouwen met Serena Cherry van Svalbard, de boodschap van The Iron Roses uit te dragen en grote namen als Therapy?, Therion, Godsmack, Doro en ex-Megadeth bassist Dave Eleffson . Natuurlijk was er ook plek bij bands van eigen bodem zoals Headless Hunter, RITES, Schavot en nog veel meer.

Ik bracht ook nog wat columns uit. Ik kreeg veel reacties op mijn artikelen over hoe je je platen krijgt gerecenseerd, waarom merch zo duur is en over ChatGPT

Ik schreef veel voor Rock Tribune Magazine en het lokale Eindhovenrockcity.nl maar het meeste deed ik toch weer voor Rockportaal, mijn eerste passie die me zoveel deuren opende. Er staan een aantal deuren op een kiertje met mooie nieuwe uitdagingen die ik in 2024 open hoop te trappen.

Een enorm hoogtepunt was het, met een hele toffe groep mensen, organiseren van de meeting van onze Facebook groep, The Rock & Metal Society. Ik heb er veel van geleerd en het was voedsel voor de ziel om zoveel mensen te zien verbroederen door liefde voor harde muziek.

Het is moeilijk om een favoriet concert van 2023 te kiezen, maar ik denk wel dat de optredens van mijn favoriete band Killswitch Engage op Dynamo Metalfest en Alcatraz tot de hoogtepunten hoorde. Andere mooie belevenissen waren Pitfest, waar ik waarschijnlijk mijn record vestigde van aantal beschreven bands op een dag.

Ten slot, een terugblik moet natuurlijk een jaarlijstje bevatten. Dus bij deze, mijn top twintig albums van 2023.

1. Persekutor – Snow Business

2. Sylosis – A Sign Of Things To Come

3. Empire State Bastard – Rivers Of Heresy

4. Dying Wish – Symptoms of Survival

5. Svalbard – The Weight Of The Mask

6. GEL – Only Constant

7. The Iron Roses – The Iron Roses

8. Ragana – Desolation’s Flower

9. Baroness – STONE

10. The Color of Rain – Oceans Above

11. Frozen Soul – Glacial Domination

12. Corey Taylor – CMF2

13. Buggin – Concrete Cowboys

14. Blood Command – World Domination

15. Urne – A Feast On Sorrow

16. TankZilla – TankZilla

17. DRAIN – Living Proof

18. Sanguisugabogg – Homicidal Ecstacy

19. Uada – Crepuscule Natura

20. DIETH – To Hell and Back

Fijne dagen allemaal, tot 2024!

Foto’s: Theo Visser

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00