Home » Deadrisen – Deadrisen

Deadrisen – Deadrisen

door Edwin Knip
181 views 1 minuten leestijd

Heavy metal bestaat bijna vijftig jaar en Deadrisen is een band die de diverse ontwikkelingen van dit genre omarmt op het nieuwe album.
Aldus het begeleidend schrijven. De band is een mengeling van wat oudgedienden en nieuwe, jonge muzikanten. Deadrisen is bedacht en opgericht door gitarist Rod Rivera (RiveraBomma)  en bassist Mike LePond (Symphony X). De band bestaat verder uit toetsenist Tony Stahl (Livesay), drummer Dan Prestup (Midnight Eternal) en zanger Will Shaw (Heir Apparent).
Stevige melodieuze nummers stromen uit de speakers, ruige riffs en vette basloopjes. En daar overheen de krachtige vocalen van Shaw. Maar er is ook plek voor rustig, subtiel gitaarspel zoals in bijvoorbeeld The Maker, waar halverwege een rustpuntje wordt ingebouwd.
Risen Death is het sferische, instrumentale intro van het album, direct gevolgd door Prophecy dat snoeihard van start gaat. Stevige drumslagen, melodisch toetsenwerk en agressieve gitaarlijnen vullen het nummer. Reach For The Sun is een wat rustiger nummer. Het beweegt zich traag voort en laat Shaw van de andere kant horen.
Langs nummers Fear And Fury en het agressieve, felle But You komen we aan bij de afsluiter For Whom The Bell Tolls. Het is een cover van het Metallica nummer en ligt akelig dicht bij het origineel. Het voegt niets toe aan het origineel en het is ook geen volledig eigen versie geworden. Nou en? Het is en blijft een goed nummer, ook als Deadrisen het speelt. Het album is niet vernieuwend of verrassend maar zeer zeker wel de moeite waard om een keer aandachtig te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00