Home » Deaf Rat – Ban The Light

Deaf Rat – Ban The Light

door Edwin Knip
260 views 2 minuten leestijd

Melodieuze, sinistere hardrock afkomstig uit Zweden.
De leden van Deaf Rat hebben hun inspiratie gehaald uit de bands waar zij naar luisterden in hun jeugd. De leden hadden elk hun eigen voorkeur, dus zo ontstond er een mooie mix van input. De leden luisterden naar Iron Maiden, D-A-D, Led Zeppelin, AC/DC, Kiss, Wasp, Pantera en Alice Cooper. De band bestaat uit zanger Frankie Rich, gitarist/zanger Pat Kramer, gitarist/zanger Max Lander, bassist Nic Lester en drummer Karl Lofgren.
Op het album is er één rode draad, één boodschap die de band mee wil geven aan de luisteraar en dat is haal het maximale uit je leven want het is het enige dat je hebt. Je moet voor jezelf denken en je hart volgen. Niemand anders moet de beslissingen voor jou nemen.
Om de vaste lasten te kunnen betalen tussen de optredens in, hebben de bandleden in een lokaal theater gewerkt en ook bij een bedrijf gespecialiseerd in special effects. Het resultaat is dat één en ander meegenomen is om tijdens de eigen shows te kunnen gebruiken. En dan is er nog de aantrekkingskracht van het opblazen van dingen, dus er wordt ook behoorlijk gebruik gemaakt van pyro-techniek.
Het debuut album is geïnspireerd door hedendaags nieuws, de band neemt geen blad voor de mond. Politiek en religie krijgen er van langs, het album verhaalt over een wereld waar bij de bewoners de vrije wil langzaam, stukje bij beetje wordt weggehaald. De titels spreken deels voor zichzelf, zoals Hail The End Of Days, Make You Suffer en Welcome To Hell.
Muzikaal is het een reis met punkrock invloeden. Stevige riffs en energieke zang, en dat alles gebundeld in een compact geheel met een lekker uptempo melodie. Het is eigenlijk jammer dat het hele album maar drie kwartier duurt, dat had best langer gemogen. Deaf Rat weet haar boodschap op een aantrekkelijke manier aan de luisteraar over te brengen, dit album is een aanrader voor de liefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00