Home » Death Karma – A Life not Worth Living

Death Karma – A Life not Worth Living

door erik@rockportaal.nl
107 views 16 minuten leestijd


Tsjechië is een land wat bij ons niet echt bekend staat om zijn black metal releases. Gelukkig is Death Karma er om ons te laten weten dat er wel degelijk (black) metal van hoge kwaliteit uit dit land kan komen. En nu moet ik bekennen dat Death Karma dit uitstekend doet middels de mini-cd A Life not Worth Living.

Wellicht komt het omdat Death Karma is opgericht door een tweetal black metal veteranen. Drummer Tom Coroner en gitarist/vokillist/bassist Infernal Vlad kennen we namelijk onder andere van Cult of Fire. Death Karma maakt zware, rauwe black metal met hier en daar wat lichte death metal invloeden. De drum- en gitaarpartijen zijn strak, doch simpel en missen het doel niet. Samen met de lekker rauwe strot van Vlad maakt dit een agressieve rechttoe rechtaan plaat welke je gelijk in je gezicht trapt vanaf de eerste tonen. Met duistere riffs, galmende vocalen, samples en hier en daar een orgelpartij weten ze een prima sinistere sfeer neer te zetten. Het is dan ook geen mini bestemd voor de tere zieltjes onder ons. Hoewel alle vier de nummers op dit album prima te verteren zijn luistert vooral Dark Omens goed weg. De combinatie van venijnige, sinistere gitaarpartijen en orgel in combinatie met cleane zang in het middenstuk zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel de track luistert totdat de laatste orgelklanken het einde van het nummer doen inluiden.

Death Karma laat met A Life not Worth Living in iets minder dan twintig minuten een prima indruk achter. Het is hier ervaring wat de klok slaat en de beide heren weten deze ervaring om te toveren in een prima loodzwaar, smerig en duister werkstukje. Nu maar hopen dat er snel een full length album komt want dit smaakt naar meer……

Tracklist:

  1. A Dead Oracle
  2. G.G. Funeral
  3. Dark Omens
  4. DeathKaos

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00