Home » Death Penalty – Death Penalty

Death Penalty – Death Penalty

door Edwin Knip
120 views 2 minuten leestijd

Death Penalty HaulixEen nieuwe band met een bekende naam. Na het einde van doom metalband Cathedral vond Gary Jemmings eindelijk tijd voor een solo album.
Uiteindelijk werd het een album van de band Death Penalty, met Michelle Nocon op zang en drummer Fredrik Cosemans, beide afkomstig van de Belgische doom band Serpentcult. De band wordt gecompleteerd met bassist Raf Meukens. Er wordt in eerste instantie alleen een 7” vinyl single uitgebracht, met de nummers Sign Of Times en Seven Flames, maar nu is er toch een volwaardig album. Grotesque Horizon is het openingsnummer, een minder dan een minuut durend instrumentaal nummer. Howling At The Throne Of Decadence laat de agressieve zangstijl van Michelle Nocon horen, begeleidt door een gitaarpartij in een hogere versnelling.  Eyes Of The Heretic begint langzaam, waarna gedurende het nummer het tempo opgeschroefd wordt. In het nummer is ook ruimte voor een gitaarsolo. Into The Ivory Frost geeft ook veel ruimte aan de gitaarpartijen, terwijl Nocon met haar stem de kamer vult. Ze zingt het rustig en kalm, waardoor het accent meer op het muzikale deel komt te liggen. The One That Dwells heeft wat tempo wisselingen in het nummer. In het korte nummer worden twee rustige, hoge zangpartijen afgesloten met een explosie van geweld. She Is A Witch is een nummer waarin alle registers open gaan, gierende gitaren, beukende drums en een snoeiharde zangpartij. Afsluiter van het album is Written By The Insane, een ruim 8,5 minuut durend nummer met strakke gitaarriffs en een subliem zingende Nocon.  In nummers als Ivory Frost is te horen dat Jemmings beinvloedt is door bands als Black Sabbath en Trouble. Ook neemt hij zijn muzikale geschiedenis uit de Cathedral periode mee.
Dit is geen beginnend bandje, als is de samenstelling wel nieuw. Oude rotten in het vak die samen een stuk muziek op de markt zetten en daar mee willen gaan touren. Qua materiaal zit dat wel goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00