Home » Delain – Lunar Prelude

Delain – Lunar Prelude

door Wendy Steenmans
176 views 3 minuten leestijd

delainlunarpreluderpDelain blijkt geen rust in hun lijf te kunnen hebben. Hun laatste album The Human Contradiction dateert uit 2014, maar heeft de band zeker geen windeieren gelegd. Het album werd uitgebracht via Napalm Records en werd wereldwijd geprezen door hun fans en de pers. Kort na de release vertrok de band op tour als support voor niet de minste bands in hun genre. Bands als Sabaton, Within Temptation en Nightwish werden goed opgewarmd op hun tour. Als kers op de taart mocht Delain ook nog op tour als headliner. De band heeft niet lang stil gezeten na dit succes, want al snel doken zij weer de studio in om te werken aan een nieuwe plaat. Helaas nog niet een full lenght album, maar een Ep als smaakmaker genaamd: Lunar Prelude. Deze zal op 19 februari 2016 wederom via Napalm Records verschijnen. De EP is geproduceerd door niemand minder dan Ted Jensen.
Lunar Prelude bied ruimte aan twee gloed nieuwe tracks. Het catchy Suckerpunch en het melancholische Turn The Lights Out. Beide songs laten goed horen wat de band in huis heeft.
Suckerpunch gaat over het vechten met je demonen. Een heerlijk bombastisch, vol gas nummer. Hier en daar zitten er ook nog stukken in die live uitnodigen om een dansje of sprongetje te wagen. De elektronische invloeden worden steeds meer duidelijk en werken verslavend. Ooit van ear candy gehoord? Dit is typisch zo een nummer! We want more!
Turn The Lights Out begint haast in filmachtige stijl en transformeert al snel in wederom een meezinger,  al weegt het nummer iets zwaarder dan Suckerpunch. De beuk wordt er wel ingegooid en Charlotte mag laten horen dat zij in het bezit is van een geweldige set snaren. Een boeiend nummer wat bol staat van symfonische elementen.
Ruimte is er ook voor Don’t Let Go maar dan in een nieuw jasje gestoken. Het nummer stond al als bonus op The Human Contradiction, maar heeft nu een nog meer bombastischere sound gekregen. Helaas wordt de zang van Charlotte overstemd door deze bombastische sound. Misschien had hier wat meer aandacht aan besteed kunnen worden dat de rest van de band en Charlotte wat meer in evenwicht klinken. Desalniettemin is het een steengoed nummer wat weinig opkrik behoeft.
Vervolgens vinden we vier live tracks die een prima sfeer weergeven van de energie die Delain op het podium geeft. Menig fan zal hier weer bij wegdromen en willen dat ze weer bij een concert staan van hun helden. De tracks die we vinden: Lullaby, Stardust, Here Come The Vultures en Army Of Dolls.
Als laatste track vinden we de orchestrale versie van Suckerpunch. Ongetwijfeld zal deze track gebruikt gaan worden als in of outtro voor de live shows.
De Ep geeft een prima sneak peak weer van wat de band in de maak heeft. De twee nieuwe nummers bevatten genoeg haken en ogen waar je achter blijft hangen die het geheel boeiend houden. Twee prima nummers die lekker in het gehoord liggen en die het live ook prima zullen doen.
Het full lenght album zal dit jaar nog uitkomen. Genoeg om naar uit te kijken dus!
Tracklist:
Suckerpunch
Turn The Lights Out
Don’t Let Go (vernieuwde versie)
Lullaby (Live 2015)
Stardust (Live 2015)
Here Come The Vultures (Live 2015)
Army Of Dolls (Live 2015)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00