Home » John Canoe – Actorboy

John Canoe – Actorboy

door Filip van der Linden
79 views 2 minuten leestijd

John CanoeSurf volgens het boekje
Het Italiaanse bandje John Canoe heeft met Actorboy een EP uit die mooi binnen de lijntjes van de surf-rock (en een beetje garage) kleurt en die voor deze band heel wat deuren zou moeten openen naar kroegen en festivals.
De louter muzikale intro, niet toevallig ook Intro genoemd, laat er alvast geen twijfel over bestaan dat deze Romeinen hun klassiekers kennen en kan zo in het rijtje van pakweg Dick Dale en the Ventures.
Beer and pills, het tweede nummer, bevat alle ingrediënten voor een goed surfrock-nummer: lekkere gitaren, niet te eenvoudige ritmes en goed in het gehoor liggende teksten en refreinen. Zanger-gitarist Jesse Germano krijgt, om het plaatje helemaal te doen kloppen, ook nog eens vocale steun van bassist Mario Bruno en drummer Stefano Padoan.
Nervous Breakdown is terecht de single van deze EP, maar toont tegelijk waar dit trio nog wat huiswerk heeft: de intro’s van de meeste nummers zijn net iets te eenvoudig en te rammelend om zich vast te bijten in het oor van de luisteraar.
Start to move en Untitled Mood gaan een ietsje meer in de richting van de garage dan de surf, maar blijven leuk zonder meer. Wat John Canoe onderscheidt van de gemiddelde surf-band, zijn de teksten. Hier geen hoge golven die met de surfplank moeten bedwongen worden of goudgele stranden met alleen lekkere meiden, maar wel de gevaren van alcohol en drugs, vervreemding, ontreddering en verwarring.
Actorboy is een kort maar krachtig debuut dat toont dat John Canoe nog heel wat in zijn mars heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00