Home » Dethroned Necromancer – The Gathering

Dethroned Necromancer – The Gathering

door Xander Pas
127 views 2 minuten leestijd

Dethroned Necromancer is een old-school black metal project van Seed of Despair leden Sietse en Daniël. The Gathering is het debuutalbum van de band en staat sinds deze week zowel op Spotify als YouTube.
Het old-school black Metal geluid wat Dethroned Necromancer wilde bereiken hebben ze zonder twijfel bereikt. Menig black Metal fanaat zal het er mee eens zijn dat dit een fijn black Metal album is. Van de rauwe productie wat erg bij de nummers past tot aan de fijne black metal vocals en de instrumentals die het tempo er goed in houden.
Vanaf het eerste nummer, The Gathering, is het al een fijn album om naar te luisteren. Er is geen nummer wat precies hetzelfde klinkt en toch vormen de nummers samen een goed geheel. De nummers passen gewoon erg goed bij elkaar en qua track listing zit er een goede volgorde in. Zo is de albumopener een snel nummer met een goed ritme en schreeuwende vocalen en heeft het nummer Dethroned Necromancer halverwege een rustiger tempo wanneer de drums centraal staan. Daarnaast begint Piece of a Broken Mirror met een bijna melodische intro voordat het sterke black Metal geluid weer terugkomt.
When Death Arrives is mijn favoriete nummer op dit album. Vooral de vocalen vallen erg op en worden perfect gecomplimenteerd door de instrumentals. Er zit een beetje een doom sound aan en daar ben ik een groot liefhebber van. De riff die door heel dit nummer klinkt is briljant. Hetzelfde geldt trouwens voor When Planets Align. Naast een fijn Space Rock geluid zijn ook hier weer ijzersterke riffs te vinden. Dit soort nummers zorgen ervoor dat dit album een fijne afwisseling heeft waardoor het niet eenzijdig wordt. Tot slot gaat de band met Last Giant Standing weer terug naar het klassieke black Metal geluid wat de opening track ook heeft. Dit nummer was een goede keuze om het album af te sluiten, met dit nummer kan je nog een keer goed kan headbangen voordat het album alweer afgelopen is.
Ik heb Seed of Despair al meerdere keren live gezien en toen dit album aangekondigd werd was ik natuurlijk erg benieuwd. Dit album stelde niet teleur en ik ben benieuwd wat we nog meer van de band kunnen verwachten. Zoals ze al op hun Instagram aankondigde brengt de band in de toekomst misschien nog nieuwe muziek uit, laten we hopen dat dat gaat gebeuren.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00