Home » DeWolff – Effenaar (Eindhoven) 23/01/2014

DeWolff – Effenaar (Eindhoven) 23/01/2014

door Marc Koetse
186 views 2 minuten leestijd

Wie in is voor een beetje psychedelische blues rock staat er goed bij vanavond bij de Effenaar. Het Limburgse trio DeWolff komt het publiek in de kleine zaal vermaken met een tussendoortje, een “top secret show” zoals ze het zelf noemen. Een tussendoortje omdat ze in oktober de grote zaal denken plat te spelen met materiaal van hun nieuwe plaat waarvan ze “nog niet kunnen zeggen wanneer die uitkomt”.
DeWolffBij binnenkomst is het podium opgebouwd zoals je het verwacht. Een Hammondorgel links (voor de kijker) een drumstel op een verhoging in het midden en wat gitaarversterkers en boxen rechts. De klassieke opstelling voor deze band. Langzaam druppelt het publiek binnen en als tegen kwart over acht de band het podium betreed is de zaal lekker vol, uitverkocht, zo blijkt achteraf.
De show van  vanavond is aangekondigd als een preview voor het nieuwe album. Een snelle blik op de playlist verraadt dat we een mix van ouder en nieuw werk gaan horen. De aftrap is het recente  nummer Don’t you go up the sky en al snel blijkt dat van een lijstje eigenlijk helemaal geen sprake is. Quasi achteloos gaan de nummers van de een over in de ander slecht zo nu en dan onderbroken door een praatje naar het publiek. Het valt op dat, ondanks het feit dat het publiek veelal echte DeWolff fans zijn, niet iedereen geboeid weet te blijven. Dit uit zich een behoorlijk wat geroezemoes naar het eind van het concert toe, jammer. DeWolffDe standaard gag van het rondstrooien van sneakers, en de niet veel zeggende “gesprekjes” helpen daar niet bij. Met name die presentatie lijkt me iets waar aan gewerkt kan worden.
De nieuwe nummers die voorbij komen verraden dat er wat interessante ontwikkelingen op het nieuwe album te verwachten zijn. Zo horen we bij tijd en wijle zang lijntjes die we niet echt gewend zijn.  Over het geheel genomen is en blijft het DeWolff geluid erg herkenbaar. We kijken uit naar het nieuwe album en naar 10 oktober, als de band het weer in de grote zaal gaat proberen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00