Home » Doro – Conqueress – Forever Strong And Proud

Doro – Conqueress – Forever Strong And Proud

door Jochem van der Steen
852 views 2 minuten leestijd

Zonder twijfel verdient het enorm respect dat Doro Pesch al veertig jaar actief is in de wereld van heavy metal. De Grand Dame van de Metal is nog even energiek als vroeger. Haar Duitse accent is helaas ook nog even dik, zo horen we op dit nieuwe album. Ik moet altijd even moeite doen daar doorheen te luisteren. Op de deels Engels- deels Duitstalige Fels In Der Brandung hoor je hoe de vocalen van Doro toch beter overkomen als ze niet gehinderd worden door haar vette accent.

Hoogtepuntje is toch wel het duet met Rob Halford waar zijn Judas Priest nummer Living After Midnight met verve wordt gebracht. De stemmen van deze metal grootheden klinkt samen erg aangenaam en het plezier dat ze hebben gehad met de opname hoor je goed terug. Ze doen dit kunstje ook nog eens over op de wel heel kitscherige Bonnie Tyler cover Total Eclipse Of The Heart. Niet de enige twee covers, overigens. Doro waagt zich ook aan de verrassend leuk klinkende bonustrack Metallica’s The Four Horsemen . Waar de combinatie van Rob en Doro prima klinkt, is de samenwerking met Sammy Amara Bond Unending (van het in Duitsland erg populaire The Broilers) wat minder. Evenwel is het een nummer dat live vast flink meegezongen zal worden en zou het niet misstaan op het Eurovisie Songfestival. Nu is die wat jeugdigere inbreng van Sammy natuurlijk wel een goed idee. Want het valt niet te ontkennen dat sommige nummers, zoals Time For Justice, maar vooral Lean Mean Rock Machine en Drive Me Wild wel heel belegen klinken. Dat zal de oude trouwe fans waarschijnlijk een worst zijn, maar nieuwe fans zal ze er niet mee trekken.

Er zijn nog wel wat uitschieters op het album waarop Doro net iets meer buiten de lijntjes kleurt. Neem nu punky All For You waar Doro’s stem net wat rasperig klinkt of het heavier I Prevail met verdomd lekker gitaarwerk. Bonustrack Horns Up High mag dan ook weer zo’n gedateerd klinkend nummer zijn, maar het valt niet te ontkennen dat het een metal anthem is waar live de vuisten lekker bij in de lucht kunnen.

Respect voor het feit dat er maar liefst twintig nummers op het album staan. Helaas gaat de uitdrukking ‘’all killer no filler’’ niet helemaal op. Misschien had er toch beter een strengere selectie gedaan kunnen worden. Evengoed, een viering van de tomeloze liefde en energie voor heavy metal die Doro nog steeds koestert.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00