Home » Drowning Pool – Resilience

Drowning Pool – Resilience

door Jochem van der Steen
88 views 2 minuten leestijd

1364440906_3294_ResilienceHet zit deze band niet mee. Ze zijn toe aan hun vijfde album en vierde zanger. Na de dood van hun eerste frontman, de energieke Dave Williams (dood aangetroffen in de tourbus) volgden er nog twee andere zangers die niet trouw bleven aan de band.
Jasen Moreno is de nieuwe frontman en een perfecte aanvulling op de Texaanse heren. Hij weet perfect te schakelen van rauw naar melodieus, precies zoals de eerste vocalist. De energie spat dan ook weer als vanouds van de nummers af. Met name ”One Finger One Fist” heeft alles in zich om de nieuwe “Bodies” te worden, de grootste hit van deze band, een nummer dat ook in veel films (zoals XXX) te horen was. De rauwe energie van hun muziek is dan ook de perfecte soundtrack voor een vette actie-scene. Drowning Pool weet stadionrock en krachtige melodie perfect te verenigen met een rauwer, op death metal gebaseerd agressief geluid. Kortom, knetterhard maar toch zeker muzikaal verantwoord.
Dave is niet vergeten, dat is te horen op de tribute-track “In Memory Of” en met dit eerbetoon laat Jasen zien dat hij respect heeft voor zijn voorganger en dat hij van plan is de band wel trouw te blijven. Laten we het hopen, want voor mij is hij de eerste echte waardige opvolger van Dave.
Het succes van deze band is in Nederland een stuk minder dan in de VS, daarvoor is het geluid waarschijnlijk net allemaal te Amerikaans en net te nu-metal. Toch daag ik jullie uit dit album te beluisteren. Wedden dat je valt voor deze krachtige plaat?
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00