Home » Drudkh – They Often See Dreams About The Spring

Drudkh – They Often See Dreams About The Spring

door Filip van der Linden
271 views 1 minuten leestijd

Drudkh, de blackmetalband uit Oekraïne, is een legende in het genre. Ze geven geen interviews, geven geen woord uitleg of promotieteksten bij hun muziek en treden nooit op. Toch worden ze op handen gedragen. Als ze vandaag als een legendarische, toonaangevende band beschouwd worden, is dat enkel aan hun albums en singles te danken.
 
Het nieuwe, elfde album kreeg als titel They Often See Dreams About The Spring, maar dan eigenlijk in het Oekraïens. Anders dan de voorgangers A Furrow Cut Short en Eternal Turn Of The Wheel een ode waren aan de old school-blackmetal, slaat Drudkh op dit nieuwe album de weg in van de atmosferische blackmetal. Denk aan Wiegedood maar dan met synths erbij.
 
Ook krijgt de melodie opnieuw veel aandacht. They Often See Dreams About The Spring sluit misschien eerder aan bij het filmische Autumn Aurora. Voor de teksten vonden ze deze keer inspiratie bij dichters als Bohdan Ihor Antonych, Maik Yohansen, Vasyl’ Bobyns’kyi en Pavlo Fylypovych. Je kan de lyrics voor geen meter volgen, maar het gaat vast niet over bloemetjes en bijtjes.
 
Drudkh stelt zelden teleur en ook dit elfde album is een schot in de roos. Je krijgt vijf mooi opgebouwde, muzikaal gelaagde blackmetalhymnes die samen bijna drie kwartier vol maken. Als er één track is die er bovenuit steekt, dan Nakryta Neba Burym Dakhom (het openingsnummer). Dat heeft nog net iets meer power en tempo dan de andere tracks.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00