Home » Dutch Queen Tribute – Effenaar (Eindhoven) 21/09/2018

Dutch Queen Tribute – Effenaar (Eindhoven) 21/09/2018

door Maurice Tonies
343 views 4 minuten leestijd

The Dutch Queen Tribute strijkt wederom neer in Eindhoven. De band zette vorig jaar een weergaloze show neer en nu zijn Merijn van Haren en consorten wederom in de Effenaar te vinden. Vorig jaar riep de zanger op om allemaal een vriend of vriendin mee te nemen naar de show van vandaag zodat deze helemaal zou uitverkopen. Hier is volop gehoor aan gegeven, de show is al een tijdje uitverkocht. Een lange rij voor de Effenaar wacht dan ook geduldig af.
Er hangt een gemoedelijke sfeer in de zaal en de blikken zijn al snel naar het podium gericht. Iedereen heeft er zin in en onder luid gejuich komt de band het podium oplopen. The Dutch Queen Tribute brengt een muzikale ode aan de muziek van de Britse formatie Queen en doet dit zonder het grootse theatrale waarop we andere tribute-bands wel eens mogen betrappen. De muziek is waar het om draait en vanavond wordt er afgetrapt met de snelle versie van We Will Rock You. We horen al direct dat het muzikaal met deze band wel goed zit en met zanger Merijn van Haren in de gelederen mag men ook absoluut niet klagen. Het staat meteen als een huis en het publiek laat ook direct van zich horen. De muzikale nalatenschap van Queen is niet vergeten, maar dat kan ook niet anders. De nummers worden overal nog volop gedraaid op de radio en de binnenkort te verschijnen film Bohemian Rhapsody zal hier nog een schepje bovenop doen.
The Dutch Queen Tribute heeft een setlist samengesteld die door het gehele oeuvre heengaat. Nummers vanuit de beginperiode worden in razendsnel tempo afgewisseld met de klassiekers uit een latere periode. Het is dan ook een flinke opgave voor de band om al deze nummers te kunnen spelen. The Dutch Queen Tribute is een gelegenheidsformatie, de band bestaat uit leden van onder andere Navarone en Drive Like Maria. De heren hebben hun sporen in de muziek dan ook lang en breed verdiend en weten de muziek perfect te vertolken. Zo nu en dan betrappen we zanger Merijn op een tekstueel foutje en met een grote glimlach worden op zo’n moment ook blikken naar elkaar uitgewisseld op het podium, waarna men zich weer snel professioneel herpakt. Het is dan ook geen trucje wat de heren avond na avond neerzetten, het is livemuziek wat er klinkt en wat is het genieten in de grote zaal van de Effenaar.
Er wordt dan ook volop meegezongen op Somebody To Love, Crazy Little Thing Called, I Want To Break Free, I Want It All en vele anderen. Avonden zoals deze zouden uren kunnen duren, er is zoveel keuze. Zo vraagt een bezoeker in Eindhoven om Spread Your Wings, maar deze prijkt helaas niet op de setlist. Tenminste niet voor vanavond. Vol trots kondigt zanger Merijn aan dat volgend jaar de band terugkeert naar Eindhoven voor niet één, maar twéé avonden. Op de eerste avond zal de band uitsluitend nummers spelen uit de jaren ’70-periode en op de tweede avond ligt de focus op de liedjes uit de jaren ’80 en ’90. De leden van The Dutch Queen Tribute beleven een speciale avond. Er is een gastdrummer aanwezig, want mogelijk wordt vaste drummer Bram van den Berg weggeroepen om bij de geboorte van zijn kind te zijn. Dit gebeurt overigens niet deze avond, maar de spanning bij de heren zal er niet minder om zijn geweest.
Het publiek vermaakt zich kostelijk deze avond in de Effenaar en krijgt toch even kippenvel als Merijn tijdens Who Wants To Live Forever mag laten horen dat hij een van de beste zangers van ons land is en dit mag ook gezegd worden over de uitvoering van Love Of My Life. Niet alleen Merijn horen we zingen vandaag, ook gitarist Kees Lewiszong doet met Fat Bottomed Girls een duit in het zakje. Het blijkt dat de gehele formatie wel aardig kan zingen, want tezamen brengen ze ’39 ten gehore, waarbij alle bandleden op de rand van het podium staan. Zo kent de avond heel wat verrassingen en horen we een grote diversiteit aan nummers de revue passeren.
Natuurlijk mag de nummer 1 uit de Top 2000 niet ontbreken en uit volle borst wordt Bohemian Rhapsody meegezongen. Na deze hit zit de avond er bijna op, maar gelukkig is er nog wat voor het toegift bewaard. De armen mogen weer de lucht in voor Radio Ga Ga en wederom doet het publiek mee en niet veel later wanen we ons allemaal kampioen tijdens We Are The Champions. De muziek van Queen blijft tijdloos en zolang de heren van The Dutch Queen Tribute het oeuvre in ere houden kunnen we nog jarenlang genieten!
Foto’s door Femke de Schepper – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00