Home » Dynamo Metalfest Preparty: Dress The Dead + Death Angel – Dynamo (Eindhoven) 19/08/2022

Dynamo Metalfest Preparty: Dress The Dead + Death Angel – Dynamo (Eindhoven) 19/08/2022

door Jochem van der Steen
598 views 4 minuten leestijd

Om het publiek alvast op te warmen voor het Dynamo Metal Fest zaterdag en zondag besloot de organisatie een leuke pre-party te organiseren in de moeder van het festival, Dynamo. Hiervoor nodigden zij Dress The Dead uit en een mysterieuze band genaamd Dutch Angel. Nu hoef je geen Sherlock Holmes te zijn om te snappen dat het hier om de Bay Area thrashers Death Angel gaat, vrienden van het festival en Eindhoven in het algemeen.
De zaal is niet slecht gevuld als Dress The Dead start. Hoewel de discografie van de band nog maar uit een handvol singles bestaat hebben ze zeker wel al goed aan hun naam gewerkt. De band die geformeerd werd door Forbidden’s Craig Locicero wist met vocaliste Kayla Dixon een sterke troef in handen te krijgen om zich te onderscheiden van de gemiddelde thrash band. Sowieso wijkt het geluid wel af van wat je van een band zou verwachten met dergelijke thrash roots. Modern metal, thrash en alternative rock worden door de blender gegooid met als resultaat een type muziek dat het live prima doet en een vrij groot publiek kan aanspreken.
Na een instrumentale intro betreedt Kayla het podium. Met haar rode lokken en outfit die een sexy combinatie is van punk en glam inclusief gezicht beschildering is het een opvallende verschijning. Met een stem die kan wisselen tussen flinke, clean uithalen en een schreeuw en grunt is de vocale dynamiek groot en interessant. Geflankeerd door een band van dit kaliber is het onvermijdelijk dat ze veel zieltjes winnen deze avond. Nummers als 1969 en Painless Injection hebben genoeg hooks om je bij te blijven. Gezien het aantal keren dat Kayla met fans op de foto gaat na de show en de drukte bij de merch viel het optreden goed in de smaak bij het publiek.
Wanneer Death Angel start is, zoals verwacht, de zaal flink gevuld. Gelukkig is er nog wel ruimte voor een ruige pit. Thrash is natuurlijk uiterst geschikt voor wat lichaamsbeweging en er wordt flink wat tegen elkaar op geknotst, om van de crowdsurfers nog maar te zwijgen.
Vocalist Mark Osegueda staat er om bekend nogal lang van stof te kunnen zijn en vanavond is zeker geen uitzondering. Hij draagt uitgebreid zijn liefde uit voor Dynamo en Eindhoven in het algemeen. Ik kan me voorstellen voor sommige bezoekers wat teveel, maar het gemeende enthousiasme kan ik zelf wel waarderen. Zeker in combinatie met een setlist die anders is dan die ze doorgaans spelen zodat de fans wat anders te horen krijgen dan op het festival. Van opener Lord Of Hate tot The Organization en Guilty is het een waar feestje. Gelukkig ontbreken aanstekelijke klassiekers van debuut The Ultra-Violence  als Thrashers en afsluiter Kill As One ook niet voor de meer casual fan. Het geluid is prima deze avond en de thrashers bewijzen wederom dat ze één van de sterkste live bands zijn in de metal historie.
Een speciaal momentje is er nog als een oudere, blonde dame, Angel, op het podium wordt gehaald en gehuldigd voor wat ze voor Death Angel heeft gedaan om ze groot te maken in ons land. Als bedankje gaat ze crowdsurfend door de zaal. Ze wordt letterlijk op handen gedragen!
Geweldig hoe, na al die jaren, Death Angel nog vol passie en energie zit. Niet alleen spelen ze nog een geweldige set dat weekend op Dynamo Metal Fest zelf, inclusief met gelegenheidsformatie The Bay Area Interthrashionals, maar zijn ze later nog te vinden als gasten van lokaal rock café The Jack. Als ik Mark zondagavond tegenkom in het hotel waar we beiden toevallig verblijven laat hij me in de lift nog weten dat ze ontzettend veel houden van wat ze doen. Dat was zeker te merken!
Foto’s Marc Koetse


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00