Home » Dyscordia – Twin Symbiosis

Dyscordia – Twin Symbiosis

door Maurice van der Zalm
138 views 2 minuten leestijd

cover dyscordia twin symbiosisTwin Symbiosis, het vervolg op de EP Reveries kwam al in maart 2013 in een kleine oplage op de markt. Door het succes binnen België werd het tijd om het geheel wat groter aan te pakken en zodoende kreeg ik de cd afgelopen maand in de bus. Wat me het eerste opvalt is het prachtige artwork dat bij de cd vergezeld gaat. Artwork dat emotie verbeeldt.
Met startnummer Dreamcatcher Tree is het ook hoorbaar. Een nummer dat wat onheilspellend klinkt en een mooi opstapje is naar het nummer The Empty Room. Dat Dyscordia progressieve powermetal speelt is wel meteen duidelijk. De combinatie van de stemmen van Piet Overstijns en Stefan Segers ligt goed in het gehoor. Zij vullen elkaar, ook in de overige nummers van de cd, heel goed aan. Met The Empty Room snuffelen ze ook een beetje naar een vikingmetalgeluid. Of Jens Bogren er veel mee te maken heeft gehad, weet ik niet, maar From sight To Black staat als een huis met een uiterst krachtige fundering. Hier wat elementen uit de heavy-metal, maar wederom die twee-eenheid op zang. Met Rise To Perception blijft het tempo hoog liggen op Twin Symbiosis. Martijn Debonnet en Guy Commeene laten in dit nummer horen dat zij als gitaarduo zeker mede-bepalend zijn voor het geluid van Dyscordia. Ook akoestisch in het rustigere Ache Of Hearts. De overige nummers op de cd zijn van evenredige kwaliteit waarin heavy-metal en progressieve melodicmetal de basis vormt. In Locked Within zeker aantoonbaar aanwezig door het onregelmatige karakter door een groove in 7/8.
België blijkt genoeg te bieden in de afgelopen periode. Waren Notti Del Terrore en Epysode al bekend bij het lezerspubliek. Ook Dyscordia mag, zij het op een ander muzikaal territorium, op wat support rekenen, want Twin Symbiosis is binnen de progressieve melodicmetal zeker een professionele speler in het veld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00