Home » Eddie Seville – High & Lonesome EP

Eddie Seville – High & Lonesome EP

door Edwin Knip
145 views 1 minuten leestijd

De Amerikaanse singer/songwriter Eddie Seville krijgt langzaam maar zeker wat hij verdient, een groter publiek.
In Nederland is Seville tamelijk onbekend, hij heeft weliswaar getoerd mer Frank Carillo en George Kooymans (Golden Earring), maar dat was in het clubcircuit en over het algemeen kwamen de bezoekers meer voor Kooymans en Carillo. Hij is multi-instrumentalist en zanger, tevens drijvende kracht, van de band Steel Rodeo.
De vijf nummers op deze EP liggen allemaal zonder uitzondering bijzonder prettig in het gehoor. Het is rock met een stevige saus van country & Americana. Instrumenten als de mandoline en de steel gitaar worden niet geschuwd en maken het album een klein feestje.
Seville wordt bijgestaan door gitarist Billy K, bassist Michael Speranza, drummer Isaac Civitello, pianist Jimmy Wilkas en Peter Adams op de pedal steel. Het eerste nummer All Night Radio is een ritmisch en uptempo nummer gevolgd dor High & Lonesome een rustige country-ballade is geworden. One More Guitar is als single uitgebracht en werd in Nederland gebruikt door Homestead Guitar Company.
De EP wordt afgesloten met Seeds In The Wind en Talking To Myself. Vooral het laatste nummer moet even genoemd worden, hierin laat Seville horen dat meerdere instrumenten machtig is. Hij bespeelt de gitaar, mondharmonica, basgitaar en de drums. En dan zingt hij ook nog. In zeventien minuten weet Seville de niets vermoedende luisteraar aan zich te binden met ritmische en toegankelijke nummers. Eigenlijk zijn vijf nummers gewoon veel te weinig en bij gebrek aan meer zal menig luisteraar de repeat knop gaan gebruiken. Een EP van grote klasse!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00