Home » Edenbridge – The Great Momentum

Edenbridge – The Great Momentum

door Edwin Knip
147 views 2 minuten leestijd

Aanstekelijke, melodieuze en toegankelijke rock uit Oostenrijk.
Een nieuw album van Edenbridge, een nieuw hoofdstuk in het boek over melodische symphonic metal. Onder leiding van zangeres Sabine Edelsbacher komen negen nieuwe nummers voorbij, in bijna een uur tijd. Lekker in het gehoor liggende melodie lijnen, klassiek aandoende koortjes en vette gitaar riffs, alles is gebundeld in dit album. Multi-instrumentalist Lanvall is ook verantwoordelijk voor de composities, en het album The Great Momentum was nou niet bepaald het makkelijkste album in de discografie van de band. De gitaarpartijen zijn zwaarder ingezet, en er moest een uitgebalanceerd geheel gevormd worden met de orkestrale partijen. De zang van Edelsbacher en de grote koorpartijen spelen een grotere rol op dit album, vergeleken met de eerdere albums. En nieuwkomer op de drums, Johannes Jungreithmeier moest een extra krachtige drumsound neerzetten, hetgeen hem lukte in niet minder dan negen uur tijd. Een knappe prestatie.
Het album opent met Shiantara, geïnspireerd door de serie Star-Trek. Een zware gitaarpartij over een elektronisch patroon vormen samen een perfect intro, waarna deze even weggedrukt wordt als Edelsbacher begint met zingen. Het is een krachtig en sterk nummer, met een goed refrein. The Moment Is Now is de eerste single van het album, het opent met een koortje direct gevolgd door een lekkere gitaar riff. Het nummer is iets minder stevig, maar ook hier valt de krachtige en mooie stem van Edelsbacher op. De ballad Until The End Of Time is een mooi duet met Erik Martensson. De nummers zitten sterk in elkaar, koortjes, gitaar riffs en refreinen wisselen elkaar perfect af. Absolute uitsmijter is het ruim twaalf minuten durende sluitstuk The Greatest Gift Of All, Het refrein is zo ingenieus in elkaar gezet dat je het na één keer luisteren echt niet meer uit je hoofd krijgt. Daarnaast biedt het nummer volop ruimte aan lange gitaarsolo’s. Als het tempo omhoog gaat, stuwt een losgeslagen Jungreithmeier de zangpartijen en klassieke koortjes voort richting het einde. Het lijkt alsof het steeds sneller gaat. Er volgt een climax, en het nummer gaat op een lager tempo door. Een prachtig nummer.
Een sterk album, zonder zwakke nummers. Het artwork is ontworpen door de Amerikaan Anthony Clarkson (Geoff Tate, Fear Factory) en drummer Jungreithmeier. Na de release van het album gaat de band op tournee door Vietnam, voor de tweede keer. Met shows in Hanoi en Ho Chi Minh Stad, en daarnaast nog een 80 minuten durende tv special wordt dit een uniek gebeurtenis. En laat dat nou ook de titel van het nieuwe album zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00