Alpha Wolf

Thy Art Is Murder wist de band al aan te kondigen als dé metalcoresensatie van Australië. Met het album a quiet place to die gaat de band dat wellicht waarmaken. Met de single Akudama kun je kennis maken met deze rijzende ster.

As Paradise Falls

Maar er is duidelijk meer aan de hand in Australië, want ook As Paradise Falls opereert vanaf het eiland aan de andere kant van de wereld. Een band die zich met het onverwachte heengaan van hun gitarist in een dal bevond, maar een piek wist te bereiken toen het debuutalbum uitkwam. Die emotionele achtbaan heeft zich vertaald in een dijk van een single: Bleed For The Crown.

Madre Sun

Halverwege 2020 kwam Madre Sun met de EP The Speed Of Light. De band rond Tyson Schenker, Matt en Eduardo Cavina hebben van de EP de single Black River naar voren geschoven. De video die daarbij is geschoten is een onvervalste coronavideo geworden waarin fans opnamen hebben gestuurd waarbij ze Black River spelen

Hostia

Hostia heeft zojuist het tweede album afgeleverd. Een album waarop de Polen grindcore en deathmetal met een duivelse precisie en kracht bruut neerzetten die onverwacht ook groovy en catchy klinken. Op het album Carnivore Carnival zijn de singles Slaves en Dance 4 Jesus te vinden.

Xeno

Laten we vooral ons eigen land niet vergeten in deze rij. Het progressieve Xeno heeft deze maand de video van Epiphany online gezet. Het is de eerste single van het album Sojourn dat via Art Gates Records op 30 oktober uitkomt. Bereid je voor op progressieve metal die diverse elementen uit de metal in zich heeft.

Ben Blutzukker

Brick metalguy Ben Blutzukker is befaamd om zijn video’s waarin lego de hoofdrol speelt. Dit keer slechts een audiovideo van Faded Memory waarin Ben de compositie van Voodoma van een remix heeft voorzien.