"Een serieus gesprek met Alestorm"

Op Lowlands staat op zondagavond een plekje geserveerd voor de Schotse band Alestorm. Wie hun muziek kent en/of misschien al eens een concert heeft bezocht weet dat dat Lowlands zal worden getrakteerd op een waar piratenspektakel. Hoe gaat het met de mannen van Alestorm, hoe verloopt hun tour en wat hebben ze allemaal voor ons in petto? Rockportaal.nl is nieuwsgierig een waagt zich aan een serieus gesprek. Krijgen we de antwoorden die we willen, of halen we bakzeil?
We hebben een afspraak met Alestorm in The Barn, de perstent van Lowlands. Het blijkt dat we de gehele band te spreken krijgen en al lachend en grappend komen de heren binnen. Ze hebben er zin in en we zoeken een rustig plekje op om het interview af te nemen.
Heren, allereerst dank voor jullie tijd en welkom op Lowlands. Jullie zijn zojuist op het terrein komen aanlopen. Wat is jullie eerste indruk van dit festival? Het ziet er hier allemaal mooi uit, een schitterende aankleding. We hebben al op heel wat festivals gestaan, maar waar zijn de metalheads? We hebben op de site van Lowlands gekeken en het blijkt dat we onder het kopje “Overig” staan. Waar zijn de harde acts op dit festival gebleven? Volgens ons zijn we de hardste act.
Inderdaad is Alestorm een van de hardste acts op deze editie van het festival. Toch zullen er veel bezoekers zijn die nieuwsgierig zijn naar jullie show en op tijd aanwezig zijn om de show van Alestorm bij te wonen. Wat kunnen deze bezoekers verwachten? Bezoekers? Denk je serieus dat er mensen naar onze show komen kijken en niet ergens moeten gaan dansen? Lacherig vertellen ze dat ze vanavond hun show zullen aanpassen aan de programmering van Lowlands. Vanavond zullen ze hun naam omdopen in ale$torm, waarbij een heuse DJ-set hoort met diverse dansers. We zullen de beats laten knallen. We doen niet zo flauw, wij zorgen wel dat we bij de rest van de programmering passen. Er zijn toch zoveel rappers en DJ’;s? Op de andere festivals waar we staan passen onze gitaren, maar hier voelen we ons toch een vreemde eend in de bijt.
Toch komen jullie voor een show naar Lowlands. Het klinkt bijna als een verplichting, Hebben we hier te maken met een foute boeking? Wederom schieten de mannen van Alestorm in de lach. Nee hoor, als je ons boekt dan spelen we hoor. Op exposities, verjaardagen, bruiloften en openingen zijn we graag te vinden. Boek ons en we komen, maar nee, we spelen niet op bar mitzvahs haha!
Jullie hebben de laatste jaren met regelmaat in Nederland gespeeld en ook gaat Alestorm voor de komende show van Sabaton de supportact verzorgen. Is het toeval dat jullie zo vaak in ons land te zien zijn of zijn er speciale banden met Nederland? Ja, er was wel een speciale band met Nederland, maar uhhh die relatie is over, aldus zanger Chrisropher. Voor de rest is het eigenlijk puur toeval. We spelen simpelweg veel shows, we komen overal de boel op zijn kop zetten.
Op eerdere shows hebben we al kunnen zien dat jullie een soort van minibar op het podium hebben. Deze bevindt zich aan het drumstel. Wie heeft dit idee bedacht, van wie kwam het idee om een bar aan het druk te bevestigen? Het idee van de minibar komt van Charles Barkley. Een van de grootste basketbalspelers allertijden. We zijn echt fan van Charles Barkley. Als we op tour zijn kijken we altijd naar basketbaldvd’s. Liefst beelden van wedstrijden met hem, maar een filns over basketbal, zoals Space Jam mag ook….
Dat sluit meteen aan op de volgende vraag. Hoe is het om met Alestorm op pad te zijn. Wat doet Alestorm backstage als jullie moeten wachten voordat de show begint? Ik merk dat jullie samen wel enorm veel lol maken en het er absoluut niet serieus aan toe hoeft te gaan. Wat doen jullie om de tijd te doden? Zanger Christopher doet een openbaring. Hij claimt een chocolaterie te hebben en backstage geld te verdienen aan het verkopen van chocolade. Als ik vraag of hij een sample bij zich heeft blijkt het toch te warm te zijn en dat zijn speciale product alleen maar zou smelten. (Maar natuurlijk…) Op weg zijn met Alestorm is gewoon veel lol maken, dvd’s kijken, maar ook de festivalterreinen verkennen, de sfeer proeven.
Flogging Molly organiseert cruisereizen waar ze samen met allerlei andere artiesten veel shows op een boot spelen. Als ware piraten zou dit voor Alestorm ook een goede zet zijn. Jullie hebben al eens op een boot gespeeld. Wanneer kunnen we van Alestorm een cruise verwachten? Ja, het was te gek om op een boot te spelen, maar een cruisereis? Het lijkt ons dan wel heel cool om in een onderzeeër te spelen. Dan kunnen we mensen lekker buitenzetten als het ze niet bevalt haha!
Alestorm gaat over een tijdje down under om een aantal shows te gaan doen in Australië. Hoe vinden jullie het om daar te spelen? Down Under! Yeah, daar gaan we naar toe met onze onderzeeër, dan zijn we al “down under”.  met Charles Barkley en de minibar. We hebben al eerder in Australië gespeeld en wie weet gaan we daar didgeridoo spelen. Op dit moment kunnen we dit nog niet. Wie weet staat dit instrument op onze volgende albumhoes. Een piraat met een didgeridoo
! De vorige keer dat we in Australië speelden was heel tof, maar de beste show die we ooit speelden was niet daar, dat was toch gewoon in Engeland, in Dudley.
We bedanken Alestorm voor hun tijd en wensen ze veel succes voor vanavond. Wij gaan absoluut een blik werpen bij hun show en als het er net zo serieus aan toe gaat als tijdens dit interview krijgen we ongetwijfeld een zeer amusante show voor onze kiezen, want lol maken is waar het om draait bij Alestorm. Maar serieuze antwoorden? Misschien een volgende keer……
 
 

Related posts

Frank Turner: Ik slaap niet meer op de grond

Boskat: We proberen vanuit het hart, niet het brein te werken

Tusky: We hebben ervoor gekozen dat de focus nu vooral naar de muziek gaat