Home » Elise – No Time For Masquerade

Elise – No Time For Masquerade

door Edwin Knip
524 views 2 minuten leestijd

In 1990 bracht de band Elise haar eerste en enige cd uit, een cd die niet de aandacht kreeg die het zou moeten krijgen.  Nu bijna 25 jaar later krijgen hardrock liefhebbers de kans om deze cd als nog aan te schaffen.
Elise frontZanger Gerd Hento, gitaristen Jannes Bloemert en Thomas Duiveman, bassist Henk van Mierlo en drummer Rieks Vogelzang vormen de band op deze cd. Het openingsnummer Cry For Mankind laat meteen horen wat de band in petto heeft, met strakke en snelle drumslagen wordt het tempo direct hoog opgevoerd terwijl zanger Hento het einde van de wereld aankondigt.  Er staat slechts één nummer korter dan vier minuten op de cd, in elk nummer wordt er behoorlijk wat ruimte gegeven aan de gitaarpartijen. No Time For Masquerade, het titelnummer, begint met een slome gitaarriff, en nadat de zangpartij is ingezet, blijft het tempo wat lager. Met Lights wordt het tempo weer flink opgeschroefd en is het van dik hout zaagt men planken, een pompende gitaar een achtergrondvocalen van de rest van de band maken dit nummer compleet.  Witchfinder is wederom een trager nummer, waarna in Nightmare de draad weer wordt opgepakt. Duistere teksten en stevige gitaarpartijen kenmerken de cd.
Bij deze heruitgave zijn twee bonusnummers toegevoegd, nummers die niet op de oorspronkelijke cd stonden, maar nog op de plank lagen.  Come Back en Careless Rat passen perfect bij deze cd. Come Back past goed tussen de andere nummers, ook hier weer een geweldige gitaarsolo na een rustige break in het nummer. De zangpartij wordt ondersteund door een tweede stem en een achtergrondkoor. Careless Rat begint met een bas-intro waarna het gaspedaal weer flink wordt ingedrukt. Op de bonus DVD staat een live show opgenomen in Veeningen. De show laat zien dat Elise live goed uit de voeten kan. Gitarist Duiveman heeft de band verlaten, en tijdens de live optredens wordt zijn plek opgevuld door Dead Head gitarist Robbie Woning. De DVD bevat 15 nummers,  alle 13 nummers van de cd, behalve Breaking Rules. De drie nieuwe titels zijn nummers van de eerste demo opnames, en hebben de titels  You And Me, Never Say Never en Fighters.  De laatste twee nummers zijn geschreven door oud bandlid Wim Pas, en hij speelt op deze nummers ook mee tijdens deze show. Drie gitaristen op het podium brengen de zaal verder in beweging.  Na Nightmare sluit het concert af met het toepasselijke Over.
Voor degene die meer willen horen van deze band is er goed nieuws, er komen flink wat live optredens aan, al of niet samen met Jurassic Park, waar oud-leden van Frankenstein  en Stranger in zitten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00