Home » Ellende – Triebe

Ellende – Triebe

door Wouter van Hal
137 views 2 minuten leestijd

Langzaam aan beginnen de nieuwe release aankondigingen voor 2021 binnen te druppelen bij de redactie. Toen ik de aankondiging zag van deze nieuwe ep begon ik al ligt euforisch zwevend los te komen van mijn stoel. 
Triebe is de titel van een verse EP dat in januari uit zal komen. Sinds de release van Lebensnehmer in maart 2019 eindelijk weer een release van L.G. Ellende. Echter blijkt het eigenlijk geen heel nieuw album maar een  opgepoetste editie van Weltenacht uit 2014. Ik schrijf bewust “echter” in plaats van helaas, want het is uiteraard wel weer fantastisch gedaan. Dit keer alleen met studiodrummer P.F. en dus niet met meerdere extra gasten zoals op het origineel.
Triebe II opent in tegenstelling tot Triebe veel elektronischer. Geen akoestische gitaar maar synths in het lange intro. Verder een duidelijk vettere en betere opname dan zijn 6 jaar oudere broer. Weltenacht is de tweede en heeft in de afspeelvolgorde dus stuivertje gewisseld met Triebe.
Ook dit klinkt veel beter en gelaagder. Door alles opnieuw in te spelen en op sommige stukken te arrangeren krijgt het meer body. Eigenlijk is het enige herkenningspunt op 7,5 minuut het gebruik van de oorlog-samples. In tegenstelling tot de andere twee tracks heeft afsluiter Zwischen Sommer und Herbst geen substantiële verlenging gekregen. Slechts 10 seconden langer dan het origineel daar waar de wij tot nu toe al bij elkaar zo’n ruim 4 minuten extra Ellende hadden meegemaakt.
Ook al zijn het geen nieuwe tracks is het wel een prachtige aanvulling op de discografie en verplichte kost voor de liefhebbers van deze blackmetal act. Wederom voorzien van prachtige coverart van eigen hand. L.G. is naast muzikant ook een talentvol grafisch artiest.
Het album is nu al te bestellen via bandcamp of op de website van het label AOP-records. Gezien het verleden is het niet raadzaam om te wachten. De gekleurde vinylversies zijn nu al bijna uitverkocht…
 
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00