Home » Elvenking – The Night Of Nights Live

Elvenking – The Night Of Nights Live

door Edwin Knip
97 views 2 minuten leestijd

EK_TNON-C_1500x1500Een kleine twee uur durende concert van deze Italiaanse folk-metal band.
Na acht studio albums is het tijd om een live spektakel op album te zetten. De concertregistratie is van een concert in Pordenone, Italië, niet toevallig de geboorteplaats van zanger Davvide Noras (Hell In The Club).  De band bestaat reeds sinds 1997, het eerste album Heathenreel dateert van 2001. Noras weet hoe hij het publiek mee moet krijgen, vol overgave worden de nummers achter elkaar over het enthousiaste publiek uitgestort. De band op dit album bestaat verder uit gitarist Raffaello Indri (Garden Wall), gitarist Federico Baston, violist Fabio Polo, drummer Simone Morettin (Time) en bassist Alessandro Jacobi (Burning Black). Vrijwel alle leden spelen tegelijkertijd in een andere band, naast Elvenking. En om Elvenking mystiek te houden, zijn de namen van de bandleden aangepast aan de ambiance van de band. Volgens de informatie heten de leden Damna, Aydan, Rafahel, Lethien, Jakob en Symohn.
Het concert begint met de rustige intro The Manifesto, gevolgd door het snelle Trows Kind. Het concert kent vrijwel geen rustpuntje, afgezien van de momenten dat Damna met het publiek praat. Drummer Symohn werkt zich helemaal uit de naad, in hoog tempo volgen de drumslagen elkaar op. Pagan Revolution is een nummer in de hoogste versnelling, razendsnelle gitaarriffs en drumslagen kenmerken het nummer. The Cabal is wat minder uptempo, maar nog steeds snel. Halverwege het concert is er ruimte gemaakt voor een akoestische set, Disillusions is één van de nummers die daar met kop en schouders bovenuit steekt. Seasonspeech is weer een razendsnel nummer dat maar liefst negen minuten duurt.
Al met al een energiek album, en een goede weergave van de sfeer tijdens een live show. De dvd bevat naast de concertregistratie ook nog zes officiële videoclips.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00