Home » La – Ventura – 2.0 EP

La – Ventura – 2.0 EP

door Wendy Steenmans
151 views 4 minuten leestijd

laventuraep2.0rpHet is dertien november 2015 wanneer ik de nieuwste EP 2.0 van La – Ventura in handen krijg. Deze EP is compleet in eigen beheer uitgebracht. Met deze EP wil het viertal een mooi visitekaartje afgeven aan labels om zo tot een mooie samenwerking te kunnen komen voor een nieuw album. Op de EP 2.0 maken Carla, Mike, Saz en Stef dankbaar gebruik van een gast voor de toets gedeelten. Niemand minder dan Ruurd Woltring is gestrikt voor de toetspartijen. Wanneer ik de albumhoes (die er rete strak uitziet met het gloednieuwe bandlogo) open sla lees ik een diepe boodschap van de band. Een droom na jagen kan betekenen dat je risico’s moet nemen. Weet dat een beloning nooit komt zonder risico. Ga ervoor! Dat is precies wat zij nu doen met hun nieuwe EP 2.0.
Met Carry On maakt de band gelijk een stevig statement. De sound weegt iets minder zwaar en is meer evenwichtig dan op White Crow. Uiteraard mag wat beukwerk niet vergeten worden en dat wordt dan ook dankbaar gedaan op de La – Ventura manier. Carla’s stem heeft ook een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Hij klinkt nog warmer en unieker dan op White Crow. Er wordt ook meer gebruik gemaakt van synths dan op White Crow wat het geheel helemaal af maakt. De thema’s van de nummers liegen er ook niet om. Het verhaal achter dit nummer komt voort uit de discussie over complot theorieën, de wereld heerschappij en de verwoesting van onze wereld die dit teweeg kan brengen. Genoeg materie en stof tot nadenken lijkt mij. Can we run away forever? Nee hoor, we gaan gewoon verder met het volgende nummer want dit smaakt naar meer!
Van As I Lay Dying is inmiddels een videoclip verschenen. Een nummer wat ik live al heb mogen horen en wat een diepe indruk maakte op mij. Het nummer klinkt swingend maar de tekst vertelt een duister verhaal. Een diepe droefheid overvalt mij en krijg het instant koud. Presenteer dit nummer voor de radio en hij wordt grijs gedraaid, gegarandeerd! Ik mag dit gerust dan ook ear candy noemen.
Verder met Brave Man. Wederom een heavy nummer dat heel herkenbaar zal zijn voor luisteraars die familie, vrienden, geliefden hebben die werken bij defensie. Dit nummer gaat over alle soldaten: jong, oud, vrouw, man,… Kortom over iedere soldaat die in welke oorlog ook vecht. Je voelt de angst die zij ervaren voor ze op missie gaan en hun eigen leven riskeren voor onze veiligheid. Ook dit nummer heb ik live mogen horen en dat ook nog op een zeer heavy avond. Iedereen kan zich de aanslagen nog herinneren in Parijs. Precies die avond werd dit nummer live gespeeld en heeft toen een zeer diepe indruk achter gelaten.
Als laatste nummer vinden we The Great Escape. Een schitterende afsluiter en wederom een nummer wat staat als een huis. Vol de beuk erin met de drums en rete strakke bass lijnen. Ook hier weer een diep triest verhaal wat over het vluchten van huiselijk geweld gaat.
De EP om kort te gaan:
Voor mensen die bands als Lacuna Coil, We Are The Fallen en Evanescense leuk vinden zullen deze EP zeker weten te waarderen. Verwacht geen zoetsappige lyrics maar recht in je gezicht teksten die je ruimte en stof geven tot nadenken. Actuele thema’s worden geraffineerd aangesneden. Muzikaal zit alles strak in elkaar. Super strakke gitaariffs, beukende basslijnen, rollende drums en pakkende zanglijnen. Dat alles overgoten met een vleugje synths maken het een mooi geheel. Het is goed te horen dat La – Ventura flink aan de slag is geweest. De nummers zijn nog wel typisch La – Ventura gebleven maar zitten net iets meer evenwichtig in elkaar. Duidelijk is dat met deze EP de band goed laat horen wat zij in hun mars hebben. Een prima EP die bij veel mensen in de smaak zal vallen.
Tracklist:
Carry On
As I Lay Dying
Brave Man
The Great Escape
Line up:
Carla van Huizen – vocals
Mike Saffrie – bass
Sascha Kondic – guitar
Stefan Simons – drums

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00