Home » Elvis The Concert – 013 (Tilburg) 19/05/2013

Elvis The Concert – 013 (Tilburg) 19/05/2013

door melvin@rockportaal.nl
296 views 2 minuten leestijd

19052013-elvis-2
Elvis? In de 013? Ik hoor je denken. Vanavond staat de originele band die samen met Elvis verantwoordelijk waren voor tal van zijn hits, op het podium van de 013.
De band van vanavond bestaat uit onder andere:
–          Duke Bardwell: Duke speelde van 1974 tot 1975 in de Elvis band
–          Mary & Ginger Holladay: Elvis’ backing vocalists en verzorgden de legendarische backing vocals op ondermeer “In The Ghetto” en “Suspicious Minds”
–          Jerome ‘Stump’ Monroe: Drummer van The Elvis Presley show
–          Robert Washington: Volgens de familie van Elvis de beste Elvis imitator die er is
Nu weet ik niet precies wat ik moet verwachten van vanavond, je gaat ten slotte naar een concert van iemand die er niet meer is. Door andere beelden te hebben gezien van soort gelijk concerten, ga ik er van uit dat de band mee zal spelen met een stem band van Elvis zelf. Bij binnenkomst verwacht ik dan ook een enorm scherm waar gedurende de show beelden van Elvis op te zien zouden zijn. Helaas, want als bassist Duke iets voor negen uur het podium betreedt en vraagt of we er allemaal zin in hebben, kondigt hij eerst de ritmesectie aan om vervolgens Robert aan te kondigen.
Het is nu dus duidelijk dat we eigenlijk een beetje naar een “Tribute” band gaan kijken alleen dan met de originele leden en een gast zanger, dit stelt me iets wat teleur omdat ik rekende op geweldige visuals en ik vroeg me al heel de tijd af hoe ze die stem band nu in lijn gingen krijgen met een live band!  Maar goed dat terzijde want de geweldige stem van Robert maakt wel gelijk een hele hoop goed. Zijn stem komt onwijs dicht bij dat van Elvis zelf en dat hij heeft geoefend op zijn moves is ook wel duidelijk te zien, want de Elvis moves vloeien uit zijn lijf alsof het die van hem zelf zijn.
Uiteraard komen alle grote hits voorbij zoals: Hound dog, Blue suede shoes, Suspicious minds, In The Ghetto en nog heel veel meer hits die Elvis heeft mogen maken.
Als je net als mij de verwachting had dat het net als in de US een enorm concert zou zijn met een berg aan schermen en visuals dan denk ik dat sommige mensen “teleurgesteld” de 013 hebben verlaten, maar als je puur en alleen bent geweest voor de muziek van Elvis dan was dit zeker een avond om lang niet te vergeten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00