Home » Emil Landman + Odd Hugo – Museum Jan Cunen (Oss) 21/11/2014

Emil Landman + Odd Hugo – Museum Jan Cunen (Oss) 21/11/2014

door Maurice Tonies
106 views 4 minuten leestijd

ELOnder de noemer “Museumconcerten” organiseert cultuurpodium Groene Engel in Oss bijzondere concerten. In Museum Jan Cunen stonden eerder dit jaar al Robin Borneman en Yori Swart, maar ook maakte deze locatie deel uit van de Popronde. Ook vandaag zijn de deuren van de trouwzaal weer geopend voor muziekliefhebbers. Met 3FM Serious Talent Emil Landman en het Estlandse Odd Hugo op het menu maken we ons op voor een mooie bijzondere avond.
Na een korte introductie door Marjolein Kooijman, de programmeur van het cultuurpodium in Oss, begint de avond met Emil Landman. Deze singer/songwriter bracht onlangs zijn album uit en laat vanavond horen wat hij allemaal in huis heeft. Emil is niet alleen naar Oss gekomen. Hij heeft een band bij zich zodat het geheel wat meer volume heeft. Emil brengt songs ten gehore van zijn recente album en tussendoor vertelt hij vermakelijke verhalen over zijn leven, over zijn rondreis door Amerika en over zijn muzikale studie. Zijn nummers staan als een huis en eigenlijk heeft hij dat zelf misschien niet eens door. Hij oogt wat zenuwachtig als hij zijn nummers aan elkaar praat, terwijl hij best trots mag zijn op wat hij laat horen. Het 3FM Serious Talent doet soms wat denken aan zanger Chris Martin van Coldplay. De muziek heeft er ook wel wat van weg, maar dan wel uit de periode dat de Britse band met hun debuutalbum “Parachutes” op de proppen kwam. Single “Goodnight New Orleans” is hier een duidelijk voorbeeld van en de versie die vanavond door de trouwzaal klinkt is schitterend. Het publiek is stil vanavond en iedereen kijkt en luistert aandachtig naar wat Emil te brengen heeft. Emil is een mooie verhalenverteller en sluit zijn geslaagde optreden af met een klein liedje “Honey” genaamd.
Vervolgens is er een korte pauze in Villa Constance, de naam van het pand waarin Museum Jan Cunen huist. De trouwzaal is een mooie locatie en tijdens het optreden ontgaat niemand de kunst die er in deze zaal te zien is. Hier krijgt het publiek voor aanvang van Odd Hugo ook wat over te horen. Een medewerkster van het museum vertelt kort wat over de kunstenaar die de wandschilderingen in deze zaal heeft gemaakt. Zo pikt men daar onbewust toch weer een graantje van mee.
ohDe hoofdact van vanavond zal hier weinig van hebben verstaan. Odd Hugo komt uit Estland en is op tour. Stonden ze een dag ervoor in een koude kerk, nu ligt een mooie museumzaal aan hun voeten. Gelukkig zingt de band in het Engels en is het nog te verstaan ook. De band bestaat uit vijf personen waarbij het vooral draait om de twee zangers. Daarnaast heeft Odd Hugo twee blazers, waardoor het geheel heerlijk overkomt. De twee zangers spelen gitaar, maar kunnen ook samen achter de toetsen plaatsnemen. Hierdoor klinkt een harmonieuze klank. Een van de twee zangers blijkt een paar woordjes Nederlands te kunnen spreken en dit zorgt voor een vrolijke noot. Het publiek geniet en tussendoor worden er schaaltjes met pinda’s en kaas doorgegeven. Ook dat kan dus tijdens een concert.
De band speelt nummers van hun debuutalbum, maar ook schotelt de band een paar nummers van hun toekomstige album “Pocket” voor. Op een ludieke manier probeert  Odd Hugo de albumnaam te verklaren, waarbij het gelach in de zaal wederom niet ontbreekt. De mannen uit Estland doen wat denken aan Beirut en dit zal ongetwijfeld een inspiratiebron voor hen zijn. De harnonieuze folkpop die de heren spelen past prima in deze mooie zaal. Soms misschien wat aan de harde kant, maar absoluut niet storend. Aan dit alles komt echter een einde als de band aankondigt nog twee nummers op hun setlist te hebben staan. Eigenlijk hoeft Oss niet zo te treuren.Stiekem hebben ze alvast een preview mogen aanschouwen van Eurosonic / Noorderslag, want zowel Odd Hugo als Emil Landman maken hun opwachting in Groningen. Groene Engel heeft met het organiseren van dit Museumconcert het publiek weer weten te boeien met twee goede acts. Wie ook een museumconcert wil meemaken maakt nog een keer kans. Eind januari staan Qeaux Qeaux Joans en The Man From The South op het menu en Rockportaal gaat zeker een kijkje nemen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00