Home » Enkele leuke covers op een rij

Enkele leuke covers op een rij

door Filip van der Linden
274 views 3 minuten leestijd

Covers zijn altijd leuk, al was het maar om te weten waar een band zijn inspiratie vandaan heeft. We zetten hier vier recente covers op een rij waar ook een video bij hoort.
 
We beginnen met de stoner-rockers Red Fang, die eerder deze maand nog op Helldorado speelden. Die doen iets leuk met Listen To The Sirens van Tubeway Army, de band van synthwavelegende Gary Numan. Red Fang staat bekend om zijn hilarische video’s, maar hier blijft het gewoon leuk.

 
De Franse deathmetalband Cipher gaat voor een zombie-achtige versie van Call Me van Blondie. De cover moet het wachten verzachten op een verzamelalbum naar aanleiding van de twintigste verjaardag van deze band.

 
De Amerikaanse punkband Anti-Flag bracht een akoestisch album uit met ook enkele covers op. Eén daarvan is die van For What It’s Worth van Buffalo Springfield, de band waar Neil Young zijn eerste stappen zette in de muziekwereld.

De Belgische indierockers Idiots zijn misschien niet zo bekend bij de gemiddelde Rockportaal-surfer, maar wie kan er bezwaar hebben tegen een video met liefst 40 verschillende gitaren en gitaristen en één idioot met een blokfluit. Het nummer is dan ook een cover van Ma Guitare van de Franse rocklegende Johhny Hallyday. De video is in één take opgenomen in De Kreun in Kortrijk, één van de bekendste venues in België als het op metal aankomt.

 
 
Dan hebben we nog een paar leuke covers waar geen video bij hoort. De herrezen Zweedse elektrorockers Misery Loves Company hebben Only Happy When It Rains van Garbage onder handen genomen en het nummer een extra metal-sausje gegeven. De mix van Roberto Laghi van In Flames zal daarbij wel geholpen hebben. Misery Loves Company heeft wel iets met covers. Op één van hun oudere album, Not Like Them, zetten ze reeds Complicated Game van XTC naar hun hand. En bij hun comebackoptredens deze zomer speelden deze Zweden een cover van  The Drowning Man van The Cure.
https://miserylovesco1.bandcamp.com/track/only-happy-when-it-rains
 
 
 
Iron Maiden wordt vaak gecovered en mag dus niet ontbreken in dit lijstje. De Amerikaanse prog-metalband
Runescarred doet iets moois met hun Moonchild. Beoordeel zelf op https://runescarred.bandcamp.com/releases
 
En een laatste. Wie nog tot 14 december kan wachten op de release van Misanthropic Sedition van de Amerikaanse blackmetalband Unendlich, krijg daarop twee mooie interpretaties van bekende tracks van The Cure en Dissection.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00