Home » Enter Shikari – A Flash Flood Of Colour

Enter Shikari – A Flash Flood Of Colour

door marvin@rockportaal.nl
109 views 2 minuten leestijd

De mannen van Enter Shikari zijn nog steeds boos. Het nieuwe album ‘A Flash Flood Of Colour’ zit wederom vol statements tegen de maatschappij. De boodschap mag dan hetzelfde zijn, de muziek is in vele opzichten veranderd. Maar helaas niet ten goede. Was het album ‘Take to The Skies’ een geniaal album dat vernieuwing bracht, dit nieuw album brengt niet veel goeds.
Het viertal uit St Albans, Groot Brittannie, maken een unieke mix van posthardcore, metal en een hoop electronische dansmuziek. Typisch gevalletje van ‘je moet ervan houden’. Ik kan je al verklappen dat dit album niet vaak mijn cd-lade heeft gevonden. Het genre op zich is iets waar je alle kanten mee op kan. Dit gebeurde ook. . Het voorgaande album was al wat minder vernieuwend, maar met ‘A Flash Flood Of Colour’ is de koek nu toch echt op.
Enter Shikari overtuigt niet meer. Het klinkt te vlak, te gelikt en vooral tja, het modewoord mainstream komt dan bij me op. Zijn ze voor een groter publiek gegaan of ze zijn ze ‘het’ simpelweg kwijt? Wie zal het zeggen? Dit album zegt in ieder geval een hoop. Het intro ‘System…’ begint veelbelovend maar nadat het nummer in ‘…Meltdown’ is overgegaan gaat het al snel de verkeerde kant op met als dieptepunt ‘Arguing With Thermometers’. Na een paar luisterbeurten moet ik te kennen geven dat de nummers ‘Warm Smiles Do Not Make You Welcome Here, Pack Of Thieves en Gandhi Mate, Ghandi aardig te pruimen zijn.
De rest kan simpelweg niet overtuigen. Waar de teksten staan als een huis, valt de voorheen zo vernieuwende muziek als een kaartenhuis ineen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00