Home » Eskimo Callboy – Burn me in Vegas

Eskimo Callboy – Burn me in Vegas

door hilde@rockportaal.nl
149 views 2 minuten leestijd

Eskimo Callboy bestaat sinds 2011 en heeft voorheen al een EP uit gebracht. Burn Me In Vegas is de eerste cd van deze nieuw opkomende Duitse band. Ze beschrijven zichzelf als een band die muziek maakt in de combinatie : Electro, Hardcore en Screamo. Naar mijn mening klopt deze beschrijving erg goed bij de stijl van deze cd.
Het eerste nummer op het album is ook meteen de titelsong. Het is een zeer gevarieerd nummer met Engelstalige zang. Er wordt gebruik gemaakt van elektronische geluiden, maar ook veel van drums en gitaren. De zang is verdeeld in grunt en normale zang waardoor een nummer zowel catchy dansvloer deuntjes bevat als stevige deuntjes waarbij het moeilijk is je hoofd stil te houden.
Deze stijl wordt over de gehele cd vastgehouden. De elektronische deuntjes zijn per nummer wel erg verschillend, waardoor sommige nummers je wat meer zullen liggen dan andere. Neem nou bijvoorbeeld het nummer “Wonderbra Boulevard”. Hierin zit een elektronisch deuntje wat me echt aanspreekt, heel vrolijk en opzwepend. Het nummer loopt vrij vloeiend over in een harde metal beat. Dit heeft soms in mijn ogen wat weg van dub-step.
In ieder geval is het dus een cd met erg veel variatie binnen een nummer. In een stijl die nog niet zoveel gebruikt wordt in de hedendaagse muziek. Deze stijl houden ze het gehele album vast wat zorgt voor een verrassend album in zijn geheel. Zeker de moeite waard om eens te beluisteren, want veel van de nummers zijn aardig uptempo dus goed dansbaar!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00