Home » The Backcorner Boogie Band – The Kotten Field Sessions

The Backcorner Boogie Band – The Kotten Field Sessions

door Maurice Tonies
209 views 3 minuten leestijd

Wat is er leuker dan samen met een aantal vrienden muziek te maken? Zo dacht Hendrik Jan Lovink er ook vast zo over. Lovink zegt u? Jazeker, een van de bandleden van Jovink & de Voederbietels heeft een nieuw project in het leven geroepen. Samen met muzikale vrienden is hij een band begonnen, zeg maar gerust een hele grote band, want ze zijn met z’n twaalven. Maken ze dan ook weer dezelfde muziek als bij Jovink of heeft de Backcorner Boogie Band, zoals ze heten iets heel anders in petto? Hun eerste album “The Kotten Fields Sessions” geeft alle antwoorden.
Het album trapt af met “Better Days” en meteen wordt al duidelijk dat we hier met geen variant op Jovink & de Voederbietels te maken hebben. Deze formatie is veel breder, veel muzikaler. Hun “boogie” doet op deze track denken aan the Black Crowes en dit gevoel zal met regelmaat terugkeren op deze plaat. Maar wat vooral erg opvalt is de muzikale omlijsting van deze band. Wat een steengoede muzikanten zitten er in The Backcorner Boogie Band. De band is bewapend met flink wat blazers, een hammondorgel en voldoende gitaren. Tel hierbij ook nog een goede zanger en een paar prima achtergrondzangeressen bij op en je hebt de hele band wel compleet. Door het grootse aantal van deze formatie kunnen ze rijkelijk muziek maken en dat doen ze ook.
Het zal dan ook een feest geweest zijn in Kotten, een plaats in de Achterhoek waar dit album is opgenomen. Hoor op “Make You Crawl” de band maar eens helemaal los gaan en stiekem lijkt het of Herman Brood zelfs aanwezig is. Zijn muzikale erfenis is ook de groep uit de Achterhoek niet voorbij gegaan. Je kunt bijna het plezier proeven wat absoluut aanwezig moet zijn geweest. De energie spat er op de “Kotten Fields Sessions” dan ook vanaf. Elk nummer blijkt een schot in de roos. Geheel vernieuwend is het natuurlijk niet om rock ’n roll te spelen, hier en daar wat blues te laten horen, maar het is wel erg lekker. Het totaalplaatje klopt bij deze band en elke muzikant krijgt op deze plaat wel even een moment om zich goed te laten horen.
Met twaalf personen een album opnemen blijkt zelfs niet genoeg. Zo hebben ze Lorrainville ingeschakeld om nog met de band mee te doen en ook zanger Pieter Both (bekend van Beef!) mag graag een nummertje meedoen. Zijn typische stemgeluid pik je er meteen uit, maar dit wil niet zeggen dat zijn bijdrage ook direct een Beef-nummer is geworden. Op “Different Faces”mag zanger Erik Neimeijer dan ook even rust houden en horen we hoe Pieter Both even deel uit maakt van de feestelijke bende.
Eigenlijk heeft de band al deze gasten niet eens nodig om er een mooi album van te maken. The Backcorner Boogie Band is als een grote pan soep waarin alle muzikale ingrediënten zijn gestopt. Even is er met een flinke lepel doorheen geroerd om het geheel goed te kunnen mengen. Het resultaat is dan ook een heerlijk album, waarop we bij elk nummer even een ander ingrediënt horen en dan blijkt dat alles prima bij elkaar past. Het moet dan ook geweldig zijn om deze band het podium te zijn bestijgen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00