Home » Ethernity – Obscure Illusions

Ethernity – Obscure Illusions

door Wendy Steenmans
98 views 3 minuten leestijd

Ethernity, de Belgische progressieve power metal band heeft op 20 maart 2015 haar tweede album gepresenteerd aan het grote publiek. Onder de naam Obscure Illusions vinden we een prima plaat met twaalf tracks die in eigen beheer is uitgebracht. Met Julie Colin als vrouwelijk gezicht van de band hebben de broers en oprichters van de band, Julien en Nicolas Spreutels, een prima boegbeeld met een erg veelzijdige stem weten te strikken. Ethernity heeft al met meerdere grote namen als Tarja, Epica, Europe, Tarot, DGM het podium gedeeld. Dat wetende maakt mij nieuwsgierig naar wat ik te horen ga krijgen.
Met False Lamentations laat de band gelijk horen dat ze flink van leer kunnen trekken. Erg rustig aan wordt er niet gedaan maar wel flink gas gegeven. De sound kan je prima scharen onder bands als Battle Beast en Tarot met vlagen zelfs Epica. Dat Julie niet het typische liefelijke zangeresje is dat is ook duidelijk. Rouw en venijnig komt ze uit de hoek. Met Never Thought (you would make me go) horen we een meer ingetogen stemgebruik wat duidt dat Julie een echte duizendpoot kan zijn.
Erg vernieuwend is het album helaas niet. In dit genre zijn er al zoveel bands en dan is het lastig om je te onderscheiden van de rest. Of het een slecht album is? Dat zeker niet. Het album zit strak in elkaar met pakkende en vlijmscherpe gitaarsolo’s, virtuoze toets partijen en beukende drums. Gothic invloeden worden ook niet geschuwd. De nummers liggen lekker in het gehoor en zijn echte ear candy. De refreinen nodigen meerdere keren uit om mee te blèren zonder dat ze het catchy gevoel verliezen. De echte progressieve elementen komen in de titeltrack pas echt tot zijn recht. Obscure Illusions is met zijn dik veertien minuten de langste track op het album. Voor deze track heeft de band ook drie prima gastartiesten weten te strikken: Tom E. Englund (Evergrey), Kelly Sundown Carpenter (Firewind, Outworld, Beyond Twilight) en Mark Basile (DGM). Niet de minste gasten die elk een prima aanvulling zijn voor het nummer. De stemmen werken prima samen. Veertien minuten genieten en een prima afsluiter van het album.
Obscure Illusions zal zeker een breed publiek aanspreken. Het album bevat twaalf sterke tracks die zeer zeker naar meer smaken. Echter zit er nog genoeg rek in de band om te groeien en experimenteren wat Ethernity zeker goed zal gaan doen voor de toekomst.
Tracklist:
Flase Lamentations
Entities
Shadows On The Wall
Secret Door
Never Thought (You Would Make me Go)
Rancor
Alone
Broken Memories
After All Has Turned To Pain
XIII
Interlude
Obscure Illusions
Line Up:
Julie Colin – zang
Thomas Henry – gitaar
Gregory Discenza – gitaar
François Spreutels – bas
Nicolas Spreutels – drums
Julien Spreutels – toetsen en zang
Website van de band
Facebook van de band

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00