Home » From What We Believe – Sink Or Swim

From What We Believe – Sink Or Swim

door Maurice van der Zalm
122 views 2 minuten leestijd

2_COVER_From What We BelieveEnergiek en gretig zijn twee kernwoorden die het album Sink Or Swim van het Duitse From What We Believe wel kenmerken. Duitsland lijkt daarmee één van de grossiers van hedendaagse metalcore want ook Sink Or Swim staat vol met opzwepende metalcorenummers.
Vanuit de technomatige metalcorekant hakt de eerste single The Last Spark er ongenadig in. Een nummer dat naast een stevig couplet een sterk refrein bevat waarin de clean vocals van grote waarde zijn. Zangtechnisch is er een hoop te beleven op Sink Or Swim. De besproken clean vocals worden bijgestaan door growls, grunts en screams. Dit zorgt er soms voor dat de eigenheid van de afzonderlijke nummers wat ondersneeuwt en het geheel op één grote metalbrij lijkt. Neem je echter de moeite om wat dieper en vaker te luisteren naar de elf nummers komen de verschillen naar boven drijven en blijkt de zangcombi uit The Last Spark ook terug te komen in Sink Or Swim. Een nummer dat muzikaal gezien ook spannend genoeg is wanneer Patrick Oscuri zijn drumpartij onafhankelijk van het stevige gitaargeluid naar voren ramt. De ritmesectie is toch al opzwepend in bijvoorbeeld Under The Surface en Waking The Wolves. From What We Believe weet trouwens interesse te winnen door bijvoorbeeld in Under The Surface, maar zeker in Milestone nog wat rapinvloeden (als in Rage Against The Machine) te integreren en in The Dream gas terug te geven, maar diep te gaan. Het tempo vertraagt en de diverse zangpartijen maken het bijna een uiterst gevoelig nummer. Shadegrown wordt daarbij gekenmerkt door spannende tussenstukken.
Sink Or Swim is een metalcorealbum dat misschien gauw tot de grote massa wordt gerekend. Subtiele details echter maken van From What We Believe een belovende band. Ze moeten wel de kans krijgen om dit uit te bouwen. De potentie is er zeker en met nummers als My Lighthouse en Sink Or Swim weten ze zich zeker boven het maaiveld uit te spelen.
[youtube id=”c38_4QhVZ8U” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=c38_4QhVZ8U”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00