Home » Even bijpraten met Hannes Braun (Kissin’ Dynamite)

Even bijpraten met Hannes Braun (Kissin’ Dynamite)

door Jochem van der Steen
3,9K views 3 minuten leestijd

Ik sprak Hannes Braun van het Duitse Kissin’ Dynamite al eerder toen hun nieuwe album uitkwam. Aangezien de band op Graspop aanwezig was leek het me leuk daar even bij te praten. Een stuk meer casual gekleed dan op het podium neemt hij met mij plaats op een bankje backstage.

Is het samenstellen van een setlist voor een festivalshow heel anders dan voor een clubshow?

Best wel ja. Op een festival als dit zijn we geen headliner dus hebben we maar 45 minuten of minder tot onze beschikking. Dan moeten we dus wel wat nummers schrappen. Zo miste ik zelf DNA in de setlist. Maar ja, we moeten compromissen sluiten. Het enige dat gegarandeerd is op een festival is dat we geen ballads spelen, dat haalt de energie er wat teveel uit.

Waar geef je de voorkeur aan, festivalshows of clubshows?

Dat is altijd moeilijk om te kiezen. Wat ik aan clubshows mooi vind is die intimiteit. De fijne vibes die je door de zaal voelt gaan. Daarnaast is de zaal zo klein dat niemand zomaar onopvallend stil kan gaan staan op de achtergrond. Maar bij festivalshows hebben we mooie podia met grote schermen, precies hoe we ons willen presenteren, bringing back stadion rock. Ik kan eigenlijk niet kiezen. Beiden hebben hun charme.

Toch moet het niet meevallen om in deze dure tijden een dergelijk grote podium setup te hebben.

Tijdens de pandemie leek het er op dat veel bands achter de schermen bleven wachten. Wij dachten juist, laten we het moment aangrijpen om ons geld bij elkaar te leggen en wat moois te regelen. Sinds de energiecrisis en oorlog is alles veel duurder geworden,  maar wij hadden ons geld al daarvoor gespendeerd aan onze podiumaankleding. Dat was dus prima timing.

Je zit midden in een flinke tour. Hoe hou je dat vol?

We speelden onlangs 14 shows in 18 dagen, maar op één of andere manier lukt het ons. Als zanger moet je gedisciplineerd leven, op tijd naar bed gaan en voor je stem zorgen. Op het podium moet het dan mogelijk zijn je niet in te hoeven houden, want elk publiek verdient het beste van jezelf.

Zijn er al plannen voor een nieuw album?

We zitten midden in het schrijfproces daarvoor. Het nieuwe album zal niet zo lang op zich laten wachten als ons vorige album, Not The End Of The Road. Ik denk dat het ergens volgend jaar zal uitkomen. Daarnaast hou ik me bezig met mijn andere werk. Ik creëer en produceer graag muziek. Maar ik moet het wel leuk vinden. Ik neem alleen de klussen aan die ik leuk vind. Voor een groot publiek op de podium staan enerzijds en anderzijds gewoon kalm en rustig aan muziek werken is de perfecte balans voor me.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00