Home » Evil Invaders – Dynamo (Eindhoven) 06/03/2020

Evil Invaders – Dynamo (Eindhoven) 06/03/2020

door Jochem van der Steen
322 views 2 minuten leestijd

Niet alleen de Amerikanen of Duitsers kunnen goede thrash en speed metal spelen. Dat bewijs leveren de bands uit België en Italië vanavond vol overgave en zelfvertrouwen. Gelukkig wordt dat ook beloond met een zaal, die ondangs de Corona angst die heerst, lekker gevuld is. Friday night, time to party!
Een goed idee om de avond meteen lekker lomp te beginnen met de death /thrash van het Belgisch / Italiaanse Schizophrenia. De sound klinkt net wat smeriger dan bij de bands die zullen volgen en de leadzang klinkt lekker rauw. Het bier smaakt gelijk wat beter en de nekspieren kunnen meteen los!
Met het Spaanse Angelus Apatrida gaat het ietsjes rustiger aan. Waar de voorgangers doen denken aan Sepultura (ongetwijfeld is die band ook vernoemd naar het gelijknamige album van de Braziliaans thrashers) gaat dit meer richting Metallica om maar even een thrash boegbeeld te noemen. Geen gruntende zang, iets meer melodie en wat meer nadruk op gitaar dan percussie. Over the Big 4 van thrash metal gesproken, Slayer wordt ook nog even geëerd met een covertje. Niet nodig voor een band die zelf zo’n sterk materiaal heeft, maar zeker wel vermakelijk.
De energie van “vol verwachting klopt ons hart” is voelbaar net voor Evil Invaders het podium op gaat. Met een act die staat als een heus en ditem podium presentatie en aankleding maakt de band er een heavy metal party van. Alleen al de met messen uitgeruste microfoonstandaard is al een genot om naar te kijken. Deze band laat weer eens zien dat je groot kunt worden door gewoon veel op te treden en alles te geven.
Snelle riffs, energieke zang met af en toe een schrille uithaal waar Rob Halford zijn leren pet nog voor zou afnemen staan garant voor een dikke moshpit en een enthousiast headbangend publiek. Moeiteloos worden de hooggespannen verwachtingen zpals gewekt door hun live album, Surge Of Insanity, ingelost door de sympathieke Belgen. Zoals het eigenlijk ook hoort bij een ouderwets concert dat je doet denken aan het eind van de jaren tachtig krijg ik ook minstens twee halve glazen bier om me heen en zie ik talloze  koppies om me heen.
Vet, hard, snel, ruig en energiek. Wereldklasse uit Europa, zo valt de avond samen te vatten.


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00