Home » Face Your Underground – XXIII

Face Your Underground – XXIII

door Filip van der Linden
288 views 2 minuten leestijd

Er zijn van die tradities die je zelfs met corona niet kapot krijgt. Zoals dat er elk jaar wel een sampler-CD uitkomt van de Face Your Underground-reeks. Die compilaties van tracks van Belgische metalbands, veelal unsigned, zitten inmiddels aan aflevering 23 en toch wordt de spoeling nog steeds niet dun.
Heel wat van de bands van FYU 23 kregen we bij Rockportaal al op de radar (Gotmoor, October Changes, Kerbeross, La Nausée, Steegmoord, When Plagues Collide, …). Van de andere Belgische bands zijn er een aantal die ons aangenaam verrassen: Verwilderd, Muddler en Malfested. Helemaal leuk zijn de Nederlandstalige atmospheric blackmetal van Ande en de nieuwe track van Skull Collector, misschien de enige band op deze verzamelaar die ‘ouder’ is dan de Face Your Underground-reeks zelf.
Het is opnieuw genieten van begin tot eind, dus als je deze gratis sampler-CD aangeboden krijgt in een platenzaak of venue of op een festival, dan grijp je hem! Wie snel is, vindt deze Belgian metal sampler nog in De Pit in Terneuzen, of in de 013 en de Little Devil en misschien wel op de metalmarket van Bospop.
En misschien nog wel het beste nieuws is dat de voorbereidingen reeds zijn begonnen voor nummer24. Mocht je dat nog niet eerder gedaan hebben, lees dan het interview dat Rockportaal deed met Filip en Andy van Face Your Underground.
FYU 23: Gotmoor, Burden Called God, Ande, October Changes, Inhuman Icon, Kerbeross, La Nausée, Lurking, Malfested, Muddler, My Friend The Atom, Objector, Omicron, Skull Collector, Steegmoord, Traveler, When Plagues Collide, Verwilderd. https://www.facebook.com/fyusampler
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00