Home » Fallen Arise – Een interview met toetsenist Gus Dibelas

Fallen Arise – Een interview met toetsenist Gus Dibelas

door Edwin Knip
204 views 4 minuten leestijd

Met het nieuwe album Enigma slaat de Griekse band Fallen Arise een nieuw hoofdstuk open, een goed moment om wat vragen te stellen aan oprichter Gus Dibelas. Naast toetsenist is hij ook degene die het grootste deel van de nummers componeert.
Naar welke muziek luisterde je als tiener en door wie ben je het meest geinspireerd?
Dibelas: Allereerst een hallo en een dankjewel voor dit gesprek. In het algemeen probeer ik open te staan voor alle soorten muziek omdat ik denk dat het helpt met jezelf te ontwikkelen. Zelfs als tiener was ik geen jongen die alleen maar dit of alleen maar dat luisterde, bijvoorbeeld of metal, of pop. Dat is mijn manier en ik denk dat het echt geweldig is als je dit zo kan. Hetzelfde gaat op over beinvloeding. Dit komt ook overal vandaan, Beethoven is bijvoorbeeld een grote beinvloeder, maar Michael Jackson, John Williams en Nightwish ook. En nog veel meer…
Nu we met z’n allen in COVID19 tijd leven, hoe ziet jouw dag er uit?
Dibelas: Het leven wordt hier beter en op dit moment zitten we niet in een lockdown modus, ik hoop dat dat zo blijft. In de dagen dat wij hier in Griekenland de lockdown hadden bleef ik thuis bij mijn gezin, relaxen, musiceren, componeren. En ik was samen met mijn collega’s van Fallen Arise bezig met de promotie van ons nieuwe album Enigma.
Hoe componeer je de nummers, doen jullie dit als band samen? Of is er één persoon die met de tekst en/of muziek komt?
Dibelas: Ik denk het tweede, dat is wat ik het meest doe. Ik ben niet iemand die tot nummers komt tijdens een jamsessie. Daar ben ik niet goed in. Als ik een nummer componeer heb ik het allemaal al in mijn hoofd. Ik overzie het grote geheel in gedachten weet je, hoe zouden de drums kunnen zijn, of de gitaar, of de bas, of de melodie. En dan probeer ik zo dicht mogelijke bij mijn idee te blijven. Daarna spelen we natuurlijk het nummer met de band, we brengen veranderingen aan en we bouwen aan het nummer. Teksten schrijf ik niet zo veel op het moment. Op Enigma het ik de tekst van één nummer geschreven. De andere nummers zijn gescheven door onze zangers, Fiona en Vlasis.
Wat is het eerste dat jullie als band na de lockdown gaan doen?
Dibelas: We zitten nog midden in het promotionele proces van ons nieuwe album dus we zullen zeker veel en vaak oefenen en onze volgende stappen bepalen. Er is nog een hoop meer te doen.
Overwegen jullie ook om in de nabije toekomst in Nederland te spelen, als alles weer normaal is?
Dibelas:  Nederland is voor ons een fantastische bestemming en we willen daar echt graag spelen. Ons eerste optreden in Nederland was in januari 2017. We waren op toernee met Fates Warning en we deden twee geweldige optredens in Uden en Haarlem. Geweldige zalen, fantastisch publiek en een zeer goede sfeer.
Wat is de grootste kik om in een band te spelen en succes te hebben?
Dibelas: Voor mij is het mooiste gebeuren van spelen in een band dat je in staat bent om met de ziel van het publiek te praten. Ik denk dat niets in de wereld dat kan definieren. Als een luisteraar verander ik direct als iemand tot mijn ziel spreekt. Het zorgt er voor dat ik meer voel, ik denk beter na, ik kan beter liefhebben, ik kan echt leven! Dus, als muzikant dan ik dat bij anderen doen, met mijn muziek, dan is alles gezegd. Dit is het echte succes. Alles er omheen is alleen maar het gereedschap om het echte succes overeind te houden.
Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
Dibelas: Het lijkt er op dat de lockdown wel voorbij is, dus we gaan met de hele band vergaderen over onze volgende stappen. Onze eerste prioriteit ligt bij de fans en we kunnen niet wachten om ze allemaal te ontmoeten en fantastische momenten met ze te beleven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00