Home » Feuerengel – Bibelot (Dordrecht) 12/04/2019

Feuerengel – Bibelot (Dordrecht) 12/04/2019

1,2K views 5 minuten leestijd

Poppodium Bibelot is deze avond tot de nok toe gevuld met Rammstein liefhebbers. Ze zijn allemaal gekomen voor dé Rammstein tribute die zelf al een paar keer in het voorprogramma van Rammstein heeft gestaan, Feuerengel. Ik ben heel benieuwd naar deze band, want ik hoor er veel goede verhalen over.
Het Duitse Feuerengel start de set van de avond met Ramm 4, natuurlijk werd er al keihard meegezongen met de woorden Eins, Zwei, Rammstein! Een erg mooie start van een hele lange set. Tijdens het volgende nummer Feuerfrei wordt de pyro aangeslingerd een enorme vlammenzee vult het podium. Dat is natuurlijk waar we van houden. Het publiek is laaiend enthousiast en zingt uit volle borst mee. Ik ben erg onder de indruk van frontman Boris, hij klinkt en beweegt zoals Till Lindemann dat doet, maar hij heeft nog veel meer goede zangtechnieken.
De mannen van Feueengel zetten de show voort met Herzeleid een geweldig nummer wat ik Rammstein zelf nog nooit live heb zien uitvoeren, dus erg leuk om het zo een keer mee te krijgen. Keine Lust en Benzin volgen elkaar op met ieder hun eigen effecten.  Du riechst so gut is de volgende op de setlist geweldig om te zien dat ze tijdens de pauze in de muziek ook echt met de hele band op pauze gaan staan in hun beweging en pas weer in gang komen als drummer Xoph dat aangeeft. De duo solo die Farb en Daniel neerzetten in dit nummer is geweldig en foutloos. Dan wordt er een badkuip het podium op gereden en wij weten genoeg. Het is tijd voor Ich tu dir weh toestenist Thorsten is natuurlijk de sjaak, het vuur wordt over hem heen gegoten en met wat flinke vuurwerkknallen vergezeld, maar zodat de badkuip weer weggereden wordt lijkt er een stop te springen. Ineens is er geen versterkt geluid meer en na een laatste vuurwerkknal wordt alles stil gelegd.
Even later horen we dat het brandalarm in de kleedkamer is afgegaan door de rook op het podium, ze moeten eerst alles resetten voor de show verder kan gaan. Helaas duurt dat 45 minuten, maar de bandleden maken er het meest van door bier te drinken met het publiek.
Wollt ihr das Bett in Flammen sehen? is het eerst nummer waar Feuerengel weer mee start. Ze zijn meteen weer goed van start met hun vlammenzee. Ze doen hun naam eer aan. Drummer Xoph is ook mega strak, alle effecten van de pyro gaan tegelijk met zijn drums. De rest van de band idem, gewoon niet van echt te onderscheiden. Tijdens het nummer Rammstein staat de jas frontman Boris zelf in brand. Erg spectaculair.
De kleding lijkt goed en frontman Boris wisselt vaak van kleding, maar ook de performance van de band en de zangstem van Boris lijken echt heel goed, alles is tip top in orde.
Asche zu Asche is het volgende nummer, de microfoons van gistaristen Farb en Daniel worden verwisseld voor microfoons die in vuur en vlam gezet worden. Geweldig! America is één van de nummers waar velen op aan het wachten waren, de zaal gaat uit zijn dak. Daarna is toetsenist Thorsten weer de sjaak bij het nummer Mein Teil zit hij in de kookpot, met ene mini toetsenbord om door te kunnen spelen, en wordt hij met een vlammenwerper beschoten. Enorme vlammen omvatten de pot, maar natuurlijk komt hij er ongehavend uit.
Rosenrot en Wiener blut komen kort na elkaar en vervolgens is daar Xoph met een drum solo ter intro voor Sonne, wederom foutloos uitgevoerd, echt super goed. Daarna pakt Thorsten even het podium met een keysolo van effecten tot hij weer met een strakke hand terug gestuurd wordt naar zijn eigen podium. Bück Dich volgt en natuurlijk kan de water spuitende piemel niet ontbreken. Hij heeft er flink wat water in zitten en sprayt over een groot deel van de zaal en in zijn eigen mond en gezicht.
Waidmanns Heil, Du Hast en Ich Will worden vlot na elkaar doorgespeeld en dan is er even een break.  Dan start de band Mein Hertz Brennt in verschijnt frontman Boris in een heel gaaf kostuum op het podium. Een soort zwarte jurk met een gezichtsbedekkende punt op zijn hoofd en klauwen aan zijn handen. Geweldig om naar te kijken, het blijft je ook fascineren gedurende het hele nummer.
De band weet zelfs in zijn encores nog te verrassen door het nieuwe nummer Deutschland te spelen. Natuurlijk kunnen Pussy en afsluiter Engel niet ontbreken. Bij Engel drumt Xoph nog even met vuurwerk uit zijn drumstokken wat ook een geweldig effect geeft. Tijdens dit laatst nummer staat ook echt het hele podium in brand. Ze hebben overal aan gedacht, de vloer, vlammenschieter, vuur kolommen, echt geweldig. Na een set van ruim twee uur exclusief het brandalarm staan we weer buiten. Wat een avond! Als je geen tickets voor Rammstein hebt weten te bemachtigen zou ik je zeker aanraden om naar een show van Feuerengel te gaan. Ze komen nog terug naar Nederland in November en ze geven echt een geweldige show weg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00