Home » Fields Of The Nephilim – Cacaofabriek (Helmond) 10/08/2019

Fields Of The Nephilim – Cacaofabriek (Helmond) 10/08/2019

door eilish@rockportaal.nl
251 views 2 minuten leestijd

Een uitverkochte Cacaofabriek, dat staat garant voor een geweldige sfeer! Vanavond is het weer gebeurd, bij het exclusieve concert van Fields Of The Nephilim. Eén van de grondleggers van de gothic rock. Optredens van deze band zijn redelijk zeldzaam, vandaar dat alle fans zich vandaag naar de Cacaofabriek hebben gehaast om een mooie plek voor het podium te bemachtigen.
Al vanaf het debuutalbum ‘Dawnrazor’ wordt Fields Of The Nephilim gezien als een klassieke gothic rockband. Uiteraard komt dit door het soort muziek dat de band speelt en de diepe grafstem van zanger Carl McCoy, maar ook door het imago van de band. De kostuums waarmee ze op het podium staan en ook de attitude richting het publiek. De uitstraling van de band geeft een beetje het gevoel van een gothic sprookje met een ondertoon van duistere country.
Het hele concert voelt een beetje als een trip, op een goede manier. De instrumentale stukken in de nummers zijn lang en mysterieus, wat ook nog eens versterkt wordt door het -misschien toch wel een beetje overmatige- gebruik van de rookmachine. De stem van McCoy is veelzijdiger dan je zou verwachten. Het grootste deel van de zang bestaat uit een diepe grunt, die eigenlijk toch net geen grunt te noemen is. Het is een erg uniek stemgeluid dat niet bij veel zangers te horen is. Af en toe worden er tussendoor een aantal woorden zuiver gezongen, wat ook zeker niet verkeerd klinkt en een mooi contrast aan de nummers geeft.
De connectie die de band met het publiek heeft is erg apart. De muzikanten besteden namelijk erg weinig aandacht aan de toeschouwers en er wordt ook weinig gezegd, behalve de nodige ‘thank you’. Toch gaan de fans helemaal los en blijven zij proberen de aandacht te krijgen van de artiesten. De artiesten die, behalve dat ze amper het publiek in kijken, ook nog eens zonnebrillen en grote hoeden op hebben, waardoor hun gezichten sowieso weinig zichtbaar zijn. Dit geeft hen een stoere en coole uitstraling, maar het komt toch ook wel een tikkeltje arrogant over. Dan komt er nog bij dat de band het publiek echt enkele minuten laat wachten op het toegift, in plaats van de gewoonlijke halve minuut. Het heeft wel iets, maar zorgt toch voor verwarring.
Dat de mannen van Fields Of The Nephilim topmuzikanten zijn is zeker niet in twijfel te trekken. Nummers als ‘Moonchild’ en ‘Mourning Sun’ zullen niet veel artiesten hen na kunnen doen. Nou is het ook wel duidelijk dat ze dit zelf goed weten. Maar ach, de arrogantie is in ieder geval niet misplaatst. Het was een geweldige performance en de fans waren duidelijk tevreden!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00