Fischer-Z – Same Boat

John Watts is nog steeds een gemene observator van de grote en kleine gebeurtenissen in de wereld. Liever dan te teren op zijn successen van de jaren ’80 houdt hij de vinger aan de pols. Dat levert mooie albums op, zoals het te weinig opgemerkte Swimming In Thunderstorms uit 2019 en de EP SIT – Annexe van een jaar later.
Dat een songschrijvend genie als Watts zou voorbij gaan aan de viruscrisis, daar houdt geen van de fans echt rekening mee. Deze crisis heeft ervoor gezorgd dat we allemaal ‘in hetzelfde schuitje/bootje’ zitten. Met die woorden is songschrijver John Watts aan de slag gegaan voor zijn nieuwe single ‘Same Boat’. Als ervaren songschrijver en vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid trekt hij dat onderwerp open van corona naar de (boot)vluchtelingen en de milieucrisis. Ook wat dat betreft zitten we met z’n allen in hetzelfde gammele bootje op een woeste zee. Alweer een puike observatie dus, in een catchy poprocksong.
Same Boat is een afzonderlijke single die niet op het nieuwe Fischer-Z-album komt dat in oktober uitkomt. Dat zal Till The Oceans Overflow gaan heten. Als de songs daarop het niveau allemaal het niveau halen van Same Boat, wordt dat opnieuw een album om in te kaderen.

Related posts

Barrel Smoke – Undead Prostitutes

We Hate You Please Die – Stronger Than Ever

Maanvlinder – Tranen van Gisteren