Home » Fleddy Melculy – W2 Poppodium (Den Bosch) 24/09/2016

Fleddy Melculy – W2 Poppodium (Den Bosch) 24/09/2016

door Maurice Tonies
180 views 4 minuten leestijd

fleddy-melculyTer promotie van hun nieuwe album Helgië is de Belgische band Fleddy Melculy naar Den Bosch gekomen. De formatie van onze zuiderburen imponeerde al door het maken van geweldige videoclips. De muziek is hard en de teksten zijn, met behulp van een tekstboekje nog net te volgen. Maar hoe gaat dit tijdens een liveshow? Zonder tekstboekje meldt Rockportaal zich aan de poorten van W2 Poppodium in Den Bosch.
magnetic-spacemenHet is nog erg rustig als supportact Magnetic Spacemen het feest mag openen. Gelukkig staat er nog een groepje bezoekers vooraan bij het podium, waardoor de band nog net niet het idee krijgt voor een lege zaal te staan. Magnetic Spacemen speelt punkrock, waarbij we snel aan de klassieke punkbands uit Engeland denken. De frontman klinkt zo en heeft de dito looks. Binnenkort verschijnt het debuutalbum I Don’t Wanna Grow Up. Het trio uit Tuk is enthousiast en laat zich ondanks de lage opkomst niet kennen en gaat er helemaal voor. Den Bosch krijgt dan ook een voorproefje van hun releaseshow. Deze jonge rockers spelen een ideale mix tussen garagerock en punk en hebben heel wat in hun mars. Wie weet wat het dan ook voor de toekomst gaat brengen.
fleddy-melculy-persfoto-640x427Vervolgens gaan het gordijn dicht, zodat de band rustig kan gaan ombouwen. Rockmuziek klinkt door de zaal van W2 Poppodium en als vervolgens een groot gedeelte van de bezoekers de rookruimte induikt wordt pijnlijk hoe weinig publiek de weg naar Den Bosch heeft gevonden. En dat terwijl er een mooi feestje wacht! Als het gordijn opent zien we meteen de ludieke outfits van Fleddy Melculy. De formatie uit België is deels gehuld in maskers, waardoor de aandacht meteen op de heren is gericht. Fleddy Melculy gaat er meteen volop tegenaan en dat mag ook voor het publiek gezegd worden. Er zijn veel kenners in de zaal en deze staan bijna allemaal vooraan. Er wordt gesprongen, gebeukt en zelfs de teksten worden meegescandeerd. De heren weten wel hoe ze een feestje kunnen bouwen. Feestje In Uw Huisje is dan ook een waar partyanthem en het publiek gaat los. Om tussen de nummers even bij te kunnen komen heeft de band zelfs een pauzemuziekje in het leven geroepen, waarbij men aanmoedigt een drankje te gaan halen.
Fleddy Melculy heeft erg grappige teksten, maar voor het Hollandse publiek is het toch wel lastig om deze te kunnen volgen. Het tempo ligt hoog en als je daarbij de harde gitaren en de strakke drums optelt wordt het soms een grote brij aan geluid. Gelukkig vertelt frontman met regelmaat waar de nummers over gaan, waardoor hetgeen toch allemaal net iets duidelijker wordt. Fleddy Melculy haalt alles uit de kast om er een geslaagde show van te maken. Zo grapt men nog over hun tombola (een loterij) die ze eens hebben gehouden, maar die gestopt is wegens de kosten. Ook heeft de band een nummer gemaakt over Apu van de Nightshop en er blijkt een grappig personage op het podium te verschijnen die een paar presentjes het podium ingooit. De show, die overigens ook muzikaal fier overeind staat heeft een overall grappig karakter. Spotten met vegetariërs doet de band met het nummer Geen Vlees Wel Vis, maar ook de dagelijkse problemen zoals Ik Ben Mijn Sleutels Kwijt passeren de revu.
Na ongeveer drie kwartier kondigt de band het laatste nummer van hun show aan. T-Shirt Van Metallica mag natuurlijk ontbreken en nog eenmaal gaat het publiek helemaal los. Zanger Jeroen geeft sommige bezoekers de kans om even een stukje mee te zingen in de microfoon en natuurlijk kent iedereen wel deze tekst. Fleddy Melculy presteert het om er een puike show van te maken met een hoog vermakelijk niveau. Ongetwijfeld zien we volgend jaar de mannen van Fleddy Melculy op de diverse festivals verschijnen, want dit is absoluut een feest om live mee te maken!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00